Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

1e VPRO Tegenlicht meet-up Dronten: Boer zoekt voedselflat

14 december 2017 20:00 - 22:00

Gratis

Hoe blijven we al die 7 miljard aardbewoners voeden? Het voedselsysteem is inefficiënt georganiseerd. Ons voedsel legt vele kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild en vervuilt het milieu. Om dat op een duurzame manier te doen, moet voedselproductie voor een aanzienlijk deel geïntegreerd worden in de stedelijke infrastructuur. Zijn voedselflats en stadslandbouw daarvoor belangrijke alternatieven? En hoe werkt dat in onze eigen omgeving, met Dronten als belangrijk centrum in een belangrijk agrarisch gebied?

Die vragen komen volop aan de orde in de eerste VPRO Tegenlicht meet-up die de Stadmakerij en de Fair Trade werkgroep Dronten samen op donderdag 14 december a.s. organiseren. Een belangrijke gast daarbij is Ernest van den Boezem. Hij is zelfstandig adviseur en was tot 1 oktober als lector Vitale Landbouw verbonden aan de Aeres hogeschool in Dronten en Almere. Als geen ander is hij ingevoerd in de materie die in deze uitzending aan de orde is. Aan de hand van fragmenten uit de uitzending En uiteraard is iedereen die zich professioneel of anderszins betrokken voelt bij vernieuwingen in de agrarische sector van harte uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan deze avond. Zo zijn we er blij mee dat in ieder geval ook de heer Rien Panneman aanwezig is. Hij vertegenwoordigt het initiatief “Fresh Care Convenience”, een bedrijf dat dezer dagen via Omroep Flevoland in het nieuws was omdat zij volgend jaar grootschalig met verticaal farming gaan beginnen. De Tegenlicht – aflevering “Boer zoekt voedselflat” die de basis vormt voor deze bijeenkomst is te bekijken via de website van VPRO Tegenlicht: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2016-2017/boer-zoekt-voedselflat.html .

De meet-up van donderdag 14 december begint om 20.00u en wordt gehouden op het Serviceplein in de Meerpaal (naast de FlevoMeer Bibliotheek) in Dronten.

De Stadmakerij organiseert deze meet-up in opdracht van de Fair Trade werkgroep Dronten.

Gegevens

Datum:
14 december 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisatoren

Marina de Groot
Sjaak Kruis