Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Almere op scherp: Provinciale Statenverkiezingen

27 februari 2019 20:00 - 21:30

Gratis

De Nieuwe Bibliotheek organiseert maandelijkse een debatavond over een actueel Almeers thema. Dit keer staan de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart centraal en verzorgt de Stadmakerij (in opdracht van Provinciale Staten) de avond.

2019 is het jaar van drie verkiezingen. Op 20 maart voor de Provinciale Staten en het Waterschap en in mei mogen we naar de stembus voor Europa. Zijn de Provinciale Staten een ver van mijn bed show? Of is de provincie dichter bij Almere dan je denkt? En hoe bepaal je wie je stem krijgt? Doe je dat “met het hoofd of met het hart”, zoals onderzoeksjournalist Casper Thomas zich onlangs in VPRO’s Tegenlicht af vroeg. Op 27 februari gaan we het daarover hebben in de nieuwe bibliotheek.

Linda Graanoogst (journalist en publiciteitsexpert) staat met ons stil bij de veranderende samenleving en hoe de digitale wereld van invloed is (of zou moeten zijn) op het functioneren van politiek en democratie. Hebben goed luisteren naar kiezers en het verlangen naar een duidelijke visie met elkaar te maken? Met quotes uit het VPRO Tegenlicht programma dagen we de kandidaten uit het achterste van hun tong te laten zien. Wat onderscheidt hen van de anderen? Zit het hem in het programma, of juist in (nieuwe) manieren van politiek bedrijven? Hoe gaan zij jou vertegenwoordigen? En niet in het minst: wat kunnen zij voor Almere betekenen? 

Reserveer dus de datum voor een boeiende, verrassende bijeenkomst.

Een gratis kaartje is hier te krijgen.

Gegevens

Datum:
27 februari 2019
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Anja Muller, Marina de Groot, Sjaak Kruis
E-mail:
info@stadmakerij.nl
Site:
www.stadmakerij.nl

Locatie

Nieuwe Bibliotheek Almere
Stadhuisplein 101
Almere, 1315 XC
+ Google Maps
Site:
www.denieuwebibliotheek.nl