Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bewegen als recept bij niet-aangeboren hersenletsel

28 oktober 2019 20:00 - 22:00

Gratis

In samenwerking met het Hersenletselteam Flevoland en de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl organiseert de Stadmakerij een avond waarop wij over dit thema met belangstellenden in gesprek gaan. Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is elke afwijking of beschadiging van de hersenen die na de geboorte is ontstaan. Hersenletsel kan ontstaan door beschadiging van de hersenen door ziekte of andere oorzaken. Niet aangeboren hersenletsel (NAH) verandert het leven compleet. Een verkeersongeval, een beroerte (CVA) een val of een hersentumor zijn voorbeelden van hoe iemand hersenletsel kan oplopen. Lichamelijke beperkingen zijn vaak duidelijk. Maar problemen met het geheugen, concentratie, karakter- of gedragsverandering zijn de zogenaamde “onzichtbare” gevolgen vallen niet direct op en worden daardoor ook niet altijd herkend.

Sporten is gezond!

Voor iedereen is bewegen belangrijk, dus ook voor mensen met NAH. Bewegen zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Tevens is bewegen goed voor de fysieke balans, mobiliteit en conditie. Daarnaast opnieuw opbouwen van vertrouwen in eigen lichamelijke mogelijkheden en omgaan met beperkingen. Wat zijn de mogelijkheden voor bewegen, hoe en waar kun je deelnemen aan sport als je NAH hebt?

Voor deze publiekslezing zijn de volgende gastsprekers uitgenodigd:

  • Harm Lahuis – ervaringsdeskundige
  • Tessy Scheurink – Merem revalidatie
  • Lisanne van Hienen – Hersenz
  • Mieke Houtman – Interaktcontour
  • Denise Baars – Sportservice Flevoland

De inloop is vanaf 19:30 uur. De toegang tot de FlevoMeer bibliotheek sluit om 20:10 uur omdat de bibliotheek op de maandagavond niet voor uitlening geopend is.

Gegevens

Datum:
28 oktober 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Roelof Rauws
E-mail:
info@stadmakerij.nl
Site:
www.stadmakerij.nl

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps