Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Flevoland Straks: Praat mee over de toekomst van Flevoland!

20 juni 2016 19:00 - 20:30

Gratis

Presentatie in het Provinciehuis van de resultaten van het Atelier Flevo-perspectieven, waaronder de bevindingen van de meet-ups.

Hieronder links naar impressies van alle meet-ups en een verkenning van het eigene van Flevoland.

Flevoland werkt aan een nieuwe Omgevingsvisie, een plan voor de toekomst. Dat kan en doet de provincie niet alleen. De afgelopen maanden is in het Atelier Flevo-perspectieven met veel deskundigen gesproken over de kwaliteiten van Flevoland en de trends en ontwikkelingen die op Flevoland afkomen. Dit heeft een schat aan informatie en inzichten opgeleverd, waaruit diverse perspectieven volgen voor de toekomst van Flevoland die de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Wat vindt de regio van de gewenste transitie naar een circulaire economie, wie is daar al mee bezig? Wat staat ons te doen als we in 2050 alleen nog maar duurzaam opgewekte energie willen gebruiken. Willen bedrijven, scholen en overheden zich inspannen om als regio met elkaar in te spelen op de snel veranderende arbeidsmarkt (flexibilisering en robotisering)? Hoe ontwikkelt onze toplandbouw zich en wat betekent dat voor de manier van samenleven in het landelijk gebied. Hoe gaan we om met het besef dat we onlosmakelijk verbonden zijn met de krachtige stedelijke regio’s die ons omringen.

Het gesprek draaide vervolgens om de Flevolander, u dus! Hoe kijkt u tegen de perspectieven aan, herkent u deze en wat betekenen ze voor u? Waar bent u al mee bezig voor Flevoland en waarmee wilt u in de toekomst aan de slag. We gingen met elkaar in gesprek hierover per gemeente in Flevoland. Hieronder een overzicht van de meet-ups en daarbij steeds een link naar onze impressie van die bijeenkomst. Deze meetups hield het Atelier Flevo-perspectieven in samenwerking met de Stadmakerij uit Lelystad.

Data en locaties

Maandag 23 mei                  Almere, De nieuwe Bibliotheek            Zie hier een impressie van de bijeenkomst
Woensdag 25 mei               Zeewolde, FlevoMeer Bibliotheek         Zie hier een impressie van de bijeenkomst
Donderdag 26 mei              Lelystad, FlevoMeer Bibliotheek           Zie hier een impressie van de bijeenkomst
Maandag 30 mei                  Dronten, FlevoMeer Bibliotheek           Zie hier een impressie van de bijeenkomst
Woensdag 1 juni                 Emmeloord, FlevoMeer Bibliotheek     Zie hier een impressie van de bijeenkomst
Donderdag 2 juni                Urk, FlevoMeer Bibliotheek                   Zie hier een impressie van de bijeenkomst

Daarnaast hebben de organiserende Stadmakers Rianne Pattipeilohij en Sjaak Kruis naar aanleiding van de bijeenkomsten het eigene van Flevoland geprobeerd te verkennen. Hun tekst vindt u hier.

En verder is natuurlijk alles te vinden op: www.visieopflevoland.nl

Meldt u hier aan.Meldt u hier aan.

Gegevens

Datum:
20 juni 2016
Tijd:
19:00 - 20:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie: