Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boven Water: over schoon en hoog water, duurzaamheid en voedsel

3 juli 2017 20:00 - 10 juli 2017 22:00

Gratis

Hoe schoon is ons water? En winnen de dijken het of het water? Krijgen we straks rijstvelden in de provincie of kunnen we aardappelen blijven verbouwen waar we trots op zijn? Het zijn vragen die aan de orde komen op twee avonden die de Stadmakerij in opdracht van en in samenwerking met het Waterschap Zuiderzeeland organiseert. En dan zal blijken dat het werk van het waterschap allesbehalve saai, of alleen maar puur technisch is.

Beide avonden hebben een eigen hoofdthema. Daarnaast kunnen desgewenst een of meerdere andere thema’s aan de orde komen, zoals, duurzaamheid of waterrecreatie. Per avond neemt een aansprekende kenner ons mee in de thematiek. Dat gebeurt via een korte kennismaking / inleiding in de vorm van een vraaggesprek met de moderator. Daarnaast zal ook iedere avond een Mistery Guest op een verrassende manier te reflecteren op het hoofdthema. En we laten ons inspireren door kunst die iets met water van doen heeft.

Het Waterschap hoopt dat dit niet alleen leidt tot meer interesse in deze thema’s, maar verzamelt ook graag uw ideeën. Die kunnen dan een rol gaan spelen in het beleid.

 

Maandag 3 juli, Almere:

Hoe hoog komt bij u het water?

Deze avond staat in het teken van waterveiligheid. “Als de dijken breken” was een tv-serie die spectaculair in beeld bracht wat er fout kan gaan. Voor Almere is geanalyseerd dat als we niets doen belangrijke voorzieningen zoals het ziekenhuis, scholen e.d. in de toekomst veel moeilijker bereikbaar zijn. Paniekvoetbal? Reëel beeld? En wat kunnen we er aan doen om onze omgeving voldoende te beschermen tegen het “wassende water”?

Locatie: Almeerse Reddingsbrigade, Sluiskade 23-25, Almere – Haven
Aanvang: 20.00u
Spreker: Harold van Waveren (Rijkswaterstaat)
Vanuit het Waterschap: heemraad Jan Nieuwenhuis

 

 

 

Maandag 10 juli, Lelystad:

Schoon water, tegen (w)elke) prijs?

Op deze avond gaat het vooral over waterzuivering. Bij de rioolwaterzuivering vissen ze menig mobieltje uit het vervuilde water. Dat lukt nog wel, maar met medicijnresten is het een stuk moeilijker. Zijn we ons bewust wat de gevolgen zijn van het door het toilet spoelen van medicijnen? En is dat water dan toch nog schoon af te voeren?

Locatie: Waterlely (Natuurpark)
Aanvang: 20.00u
Spreker: Marc de Rooy (Ministerie IenM, DG Ruimte en Water)
Vanuit het Waterschap: heemraad Lida Schelwald

 

 

 

De foto van de kruiwagens op het water betreft een (tijdelijk) kunstwerk van Ninette Koning , een paar jaar geleden in Natuurpark Lelystad .

 

 

Gegevens

Begin:
3 juli 2017 20:00
Einde:
10 juli 2017 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie: