Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VPRO Tegenlicht meet-ups: Boyan Slat op plasticjacht

21 november 2018 20:00 - 28 november 2018 22:00

Gratis

Boyan Slat heeft de grootste plastic schoonmaakactie in de geschiedenis op touw gezet. En dat alles na een profielwerkstuk over plastic soep. Inmiddels heeft hij tachtig mensen in dienst en rolt zijn eerste ‘Ocean Cleanup systeem’ uit in de Stille Oceaan. Tegenlicht volgde Boyan Slat op de voet in deze voor hem spannende tijden en heeft dat op zondag 14 oktober uitgezonden. Via deze link is die uitzending te bekijken.

Gesteund door fragmenten uit de uitzending en enkele lokale kenners gaan we met de aanwezigen in gesprek over de Plastic Soep in Lelystad, Dronten en Almere (in samenwerking met De Nieuwe Bibliotheek). En hoe we daar mee om kunnen gaan.

Verder vertellen onze eigen “Boyan Slats” Bram Snel en Ivan Hop in Lelystad over hun vinding om het vangen van muskusratten eenvoudiger te maken. En de Makerz coöperatie is al langer bezig met projecten op scholen over zwerfafval en 3D – printen. Zij zijn bij de verschillende meet-ups aanwezig. Uiteenlopende creatieve initiatieven als dezen kunnen ons inspireren om vervuiling en bedreiging om te zetten in positief gerichte activiteiten.

Data, plaatsen en tijden:

  • Woensdag 21 november, 20.00u, FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad
  • Donderdag 22 november, 19.30u, FlevoMeer Bibliotheek in Dronten
  • Woensdag 28 november 20.00u, De Nieuwe Bibliotheek in Almere

 

Gegevens

Begin:
21 november 2018 20:00
Einde:
28 november 2018 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Anja Muller, Marina de Groot, Sjaak Kruis
E-mail:
info@stadmakerij.nl
Site:
www.stadmakerij.nl

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps