Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De electrische auto komt er aan

23 mei 2016 20:00 - 22:00

Gratis

Elektrisch rijden is in opkomst. Alle grote autofabrikanten brengen elektrische auto’s op de markt en vanuit de consument komt de vraag naar oplaadpunten op gang. Steeds meer overheden willen met elektrisch rijden aan de slag. Met enthousiasme, want elektrisch vervoer is stil, schoon én zuinig. EV maakt deel uit van een energietransitie van fossiele brandstoffen naar schone energie.

Door te investeren in elektrisch rijden, zetten we in op een nieuwe, duurzame economie, een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven en een beter leef- en woonklimaat voor bewoners. E-auto’s kunnen op zonne- en windenergie rijden en een belangrijke rol spelen in de energietransitie: de overstap van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen. Op straat kan het e-rijden voor ons allemaal het verschil maken. Geen uitlaatgassen meer en minder lawaai, waardoor het bijvoorbeeld weer leuk en gezond wordt om aan een drukke straat op een terras te zitten. Vooral op de ruimtelijke ontwikkeling van onze steden zal het elektrisch rijden impact hebben: we kunnen bouwen op plekken waar dat vanwege de fijn stof-normen nu niet mogelijk is.

Op maandag 23 mei zal de heer Linnenkamp, tijdens de derde editie van de Lelystadacademie, ons schetsen hoe, via MRA-E, overheid en bedrijfsleven samen investeren in het elektrisch rijden. Hoe ze door kennis en kosten te delen de markt effectief en snel op gang brengen.
Zo rijden er al ruim 20.000 elektrische auto’s in MRA-E-gebied (de provincies Noord-Holland, Flevoland, Utrecht) en realiseerde MRA-E tot eind 2015 bijna duizend openbare oplaadpunten op straat. Daar komen er dit jaar naar alle waarschijnlijkheid dus minstens vijfhonderd laadpalen bij.

13164285_628402983982163_3234999365058417408_nMaarten Linnenkamp is als initiatiefnemer van Amsterdam Elektrisch al geruime tijd als projectmanager – adviseur verbonden aan MRA-Elektrisch en de Landelijke Taskforce Voor Elektrisch Vervoer.

Maarten Linnenkamp gaat met u in gesprek over de kansen voor innovatie en nieuwe bedrijvigheid en op welke wijze de invoering van het elektrische rijden het vestigingsklimaat van stad en regio kan worden versterkt. Hoe pak je die kansen? Hoe stimuleer en faciliteer je het elektrisch vervoer nu goed?

Een boeiende avond voor de geïnteresseerde autobezitter, het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van (gemeentelijke en provinciale) overheden.

 

Gegevens

Datum:
23 mei 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Roelof Rauws / Emiel v.d. Herberg
E-mail:
info@stadmakerij.nl
Site:
www.stadmakerij.nl

Locatie

FlevoMeer Bibliotheken – locatie Almere volgt