Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De freule en het verhaal van de verdwenen miljoenen

7 november 2016 20:00 - 22:00

Een avond over bestuursaansprakelijkheid – en wat daar allemaal fout kan gaan.

Vrijwilligers stappen vaak met goede bedoelingen in een bestuur. Maar wat als er onder hun verantwoordelijkheid veel geld verdwijnt? De Lelystadse journalist en schrijver Sameer van Alfen zal deze avond duidelijk maken dat de persoonlijke gevolgen enorm kunnen zijn.

Hij neemt u tijdens het eerste deel van de avond mee in zijn boek ‘De Freule: het verhaal van de verdwenen miljoenen’. In het tweede deel van de avond zal er met het publiek gediscussieerd worden over de vraag wat bestuurders van stichtingen/verenigingen kunnen leren van ‘De Freule’.

Sameer van AlfenIn zijn boek ‘De Freule: het verhaal van de verdwenen miljoenen’ beschrijft Sameer van Alfen hoe het bestuur van de Veenendaalse bejaardenstichting ‘de Freule’ in 2002 €9,4 miljoen verloor na een mislukte belegging in Amerika. De bestuurders van de stichting werden hiervoor persoonlijk aansprakelijk gesteld door de gemeente Veenendaal, die aanvankelijk opdraaide voor de schade. Ook ING, de huisbankier van de stichting, startte een rechtszaak tegen de bestuurders.

Tijdens het tweede deel van de avond zal er met het publiek gediscussieerd worden over de vraag wat bestuurders van stichtingen/verenigingen kunnen leren van ‘De Freule’. Aan bod komen vragen als: is alleen de penningmeester verantwoordelijk voor de financiën; wat is de rol van de statuten en is een bestuurders-aansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk?

Van Alfen werkte van 2008 tot begin 2016 achtereenvolgens bij De Financiële Telegraaf en Het Financieele Dagblad. Op dit moment is hij fulltime bezig met het geven van lezingen en workshops over zijn boek.

Toegang en deelname is gratis. Voorafgaand en na afloop is er de mogelijkheid om het boek ‘De Freule’ te kopen voor €19,99. Meer informatie, zoals een blog en media-artikelen, valt te lezen op www.freuleboek.nl.

Gegevens

Datum:
7 november 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

Emiel van der Herberg
Roelof Rauws

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps