Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De nieuwe vervlechting van landbouw en landschap

19 mei 14:30 - 17:00

Gratis

Stad van nieuwe natuur, nieuwe landbouw en nieuwe landschappen. Dat is de kracht van Lelystad. Bos en landbouw, slim gecombineerd, is goed voor beiden. En projecten voor insecten- en bijenvriendelijker landschappen zorgen voor vrolijke diversiteit in onze omgeving. Zo worden stad en land aantrekkelijk. Zo krijgen ze (nog) meer betekenis. Kom inspiratie op doen en ontdek hoe leuk vernieuwing kan zijn.

Tijdens eerdere bijeenkomsten spraken we al over de grote variatie aan de stadsrand. Wijnbouw, kruiden, duurzame veehouderij, belevings- en voedselbossen, natuur. Inmiddels zien we dat de Wageningse Universiteit gaat experimenteren met natuurlijker combinaties van landschap en landbouw. Het landschap wordt gevarieerder. Natuur,landschap en landbouw vloeien logischer dan ooit in elkaar over. En daarmee wordt de omgeving van onze stad aantrekkelijker voor toeristische bezoekers. Ze komen omdat hun riviercruise hier aanmeert, voor een dagje vaste grond tijdens een zeilvakantie, voor schone lucht en natuur in de Metropoolregio of als Lelystedeling genietend van de eigen, onbekende, omgeving.

Vindt je dit een aantrekkelijk perspectief? En maakt het nieuwsgierig? Kom dan tijdens de Groene Velden Dagen op zondagmiddag 19 mei a.s. vanaf 14.30u tot ca. 17.00u naar Wijngaard El Placer, Groene Velden 140. Samen met de Stadmakerij organiseren de wijnbouwers een ontmoeting met inspirerende professionals die dagelijks met dit soort zaken bezig zijn. We gaan ontspannen in gesprek met elkaar en als bewijs van het goede van onze grond valt er ook nog wat te proeven.

Kortom:

een middag die naar meer smaakt voor iedereen die geïnteresseerd is in de groene toekomst van Lelystad

We organiseren deze bijeenkomst weer samen met:

 

Gegevens

Datum:
19 mei
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

El Placer / Sjaak Kruis / Anja Muller
Website:
http://www.wijngaardelplacer.nl/

Locatie

Wijngaard El Placer
De Groene Velden 138 - 140
Lelystad, Flevoland 8211 BD Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 13866296
Website:
www.wijngaardelplacer.nl