Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Staat van Lelystad 2018

18 januari 2018 20:00 - 22:00

Gratis

Het zijn de mensen die het
karakter van een stad bepalen.
Mensen die ideeën en gedachten aanreiken
over hoe naar het verleden en naar de toekomst
en niet te vergeten, ook naar vandaag te kijken.

Deze regels dichtte, toen nog stadsdichter, Gerard Beense bij de eerste “Staat van Lelystad”, die de Stadmakerij begin 2017 organiseerde. Dat jubileumjaar ligt achter ons. Er werd veel, heel veel, terug gekeken. Tegelijkertijd worden stukjes van de toekomst steeds zichtbaarder. De woningbouw trok aan. Bedrijven vestigen zich. Aan Flevokust en Lelystad Airport wordt gebouwd, de Marker Wadden rijzen op uit het water, de nieuwe schoolcampus is in ontwerp. Het lijkt haast weer “die goeie ouwe tijd”, waarin de Lelystadse skyline bepaald werd door bouwkranen en heistellingen. Subtiel zie je ook verschillen met toen: discussie over behoud of niet van SGL en Smedinghuis, ombouw van kantoren naar woningen, herontwikkelingen in het centrum. En dat gaat dan alleen nog maar over de fysieke stad. Sociaal maatschappelijk is er minstens zo veel “in verbouwing”. Welzijn en zorg, burgerinitiatieven, de culturele stad. Het lijkt wel of alles tegelijk beweegt.

Wat staat er in 2018 op de agenda?

Ook het komend jaar start de Stadmakerij haar activiteiten met een vooruitblik op het nieuwe jaar. Burgemeester Ina Adema staat, even als vorig jaar stil bij de staat van Lelystad door in te gaan op twee vragen:
Hoe staat Lelystad er voor?
Wat staat ons in 2018 te wachten en wat de betekenis daarvan voor de stad?

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Haar bijdrage wordt daarom aangevuld met het beeld dat Marlijn Verheule (JonginLelystad) zal schetsen. En vertegenwoordigers uit het onderwijs (Wilma van Harten) en het wonen (Laurens Meerten, HVOB) pitchen ter inleiding op een verkenning met de aanwezigen.

En natuurlijk zal de nieuwe stadsdichter, Thomas Gerla, de bezoekers van de bijeenkomst op zijn eigen manier inspireren tot een ongetwijfeld boeiend jaar.

Voor iedere beleidsmaker, bestuurder of bewoner die geïnteresseerd is in wat er komen gaat, is deze inspirerende bijeenkomst een must.

Gegevens

Datum:
18 januari 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Sjaak Kruis

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps