Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Staat van Lelystad 2019

4 februari 2019 20:00 - 22:00

Gratis

“Waarlijk, ons leven is te kort om wanneer wij iets tot stand willen brengen, het volmaakte te bereiken en geen fouten te begaan. Veel beter is het daarom van tijd tot tijd maar eens door te tasten of door te hakken op het gevaar af, nu en dan eens een fout te begaan.” schreef Lelystads founding father Cornelis Lely op 29 mei 1904 aan zijn zoon Jan.

Een motto voor 2019?

Het jaar 2018 was een bewogen jaar voor de pas 51 jaar (of 61, wat je maar als startdatum wilt kiezen) oude stad. We kregen een versnipperd stadsbestuur, Flevokust ging van start, de toekomst van de luchthaven blijft onzeker, de Nieuwe Wildernis ligt opeens enorm onder vuur, we kregen de Markerwadden er bij, maar ook het ziekenhuis ging failliet. En dat alles op weg naar “Lelystad Next Level”. Het economisch tij is gunstig, maar blijven we ook een diverse stad waar iedereen zich thuis voelt?

Bij helder weer kun je vanaf de Markerwadden Lelystad zien liggen. Hebben we, na zo’n bewogen jaar, enige afstand nodig om weer helder te krijgen waar we naar toe gaan?

Evenals de afgelopen twee jaar wil de Stadmakerij ook nu vooruitblikken op het nieuwe jaar. En ook nu weer staat Burgemeester Ina Adema stil bij de staat van Lelystad door in te gaan op twee vragen:

  • Hoe staat Lelystad er voor?
  • Wat staat ons in 2019 te wachten en wat de betekenis daarvan voor de stad?

Ook Maurice Leeser, in september aangetreden als bestuurder – directeur van het Sportbedrijf, zal, als relatieve “nieuwkomer” in de stad zijn licht laten schijnen over deze vragen.

Jongeren maken de stad. Vandaar dat we Nikita Liplijn (presentator JonginLelystad en Radio Lelystad) gevraagd hebben als “sidekick” en co-presentator op te treden.

Bij deze bescheiden traditie hoort ook een optreden van onze stadsdichter. Thomas Gerla is gevraagd om de bezoekers van de bijeenkomst verder te inspireren tot een ongetwijfeld weer boeiend jaar.

Voor iedere beleidsmaker, bestuurder of bewoner die geïnteresseerd is in wat er komen gaat, is deze inspirerende bijeenkomst een must.

Gegevens

Datum:
4 februari 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Anja Muller, Marina de Groot, Sjaak Kruis
E-mail:
info@stadmakerij.nl
Site:
www.stadmakerij.nl

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps