Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De staat van Lelystad

25 januari 2017 20:00 - 22:00

Gratis

Soms, als niemand het ziet, keert de “hurkende man” (Exposure) zich even om. Net als ieder ander is ‘ie nieuwsgierig naar wat er achter hem gebeurt. En het is wel zo prettig. Even niet die blik op de einder van Markermeer en IJsselmeer gericht, maar op de stad. De jaarwisseling is daar een mooi moment voor. Soms bij helder weer, groet hij dan de naamgever van die stad, daar op die zuil van 30 m hoog in het centrum. En ze spreken even met elkaar. De doenerige waterstaatsingenieur, zo’n minister die echt sporen heeft nagelaten enerzijds. Die transparante, contemplatieve, kwetsbare, kunstzinnige dromer anderzijds. Lely en Exposure:

Lely verzucht: “50 jaar al weer, sinds de familie Van den Bedem hier als eerste kwam wonen. Waar blijft de tijd?” Exposure haalt z’n schouders op: “Wat is dat op de eeuwigheid? Jouw naam blijft ten minste voortleven. Alleen al via de naam van die door mensenhanden gemaakte stad.” Lely fronst zijn wenkbrauwen: “Tja, maar of ik dáár nu blij mee moet zijn. Iedere keer halen ze weer die Van Casteren van stal als illustratie van de mislukking van mijn project.” “Een stad is mislukt als die je onverschillig laat,” filosofeert Exposure. “Mij valt juist op aan die mensen die hier onder mij door lopen dat ze óf razend enthousiast zijn, óf zich geen raad weten met die nieuwe gebouwen, de ruimte en al dat groen.” Da’s ook weer waar”, geeft Lely toe. “Ik ben eigenlijk best benieuwd wat er in 2017 gaat gebeuren.” “Zeg dat wel,” beaamt Exposure: “Het zijn ingewikkelde tijden. Het is niet gemakkelijk met de blik op de horizon duidelijk koers te houden.”

Met “de staat van Lelystad” wil de Stadmakerij op 25 januari a.s. om 20.00u in de FlevoMeer Bibliotheek stil staan bij twee vragen:

  • Hoe staat Lelystad er voor?
  • Wat staat ons in 2017 te wachten en wat de betekenis daarvan voor de stad?

Om dat te duiden zullen om te beginnen drie eminente Lelystedelingen vanuit verschillende invalshoeken hun licht laten schijnen op deze twee vragen. Dat zijn:

  • Ina Adema, sinds afgelopen september burgemeester van Lelystad;
  • Rik Bovenberg, directeur van MDF (Maatschappelijke dienstverlening Flevoland);
  • Dennis Grimbergen, bestuurslid van de Bedrijfskring Lelystad.

Zij worden, via moderator Frans-Willem Deliën, bevraagd door verschillende Lelystadse Stadmakers en gaan in gesprek met de aanwezigen. Ter inspiratie vraagt de Stadmakerij bezoekers van deze avond een passend voorwerp of verbeelding mee te nemen. En verder zullen een jonge vlogger en stadsdichter Gerard Beense op eigen wijze hun verwachtingen voor 2017 onder de aandacht brengen.

Voor iedere beleidsmaker, bestuurder of bewoner die geïnteresseerd is in wat er komen gaat, is deze inspirerende bijeenkomst een must.

Gegevens

Datum:
25 januari 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Rianne Pattipeilohij

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps