Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De uitverkoop van Griekenland

30 september 2015 20:00 - 22:00

Nu een Grexit lijkt te zijn afgewend en de strengste bezuinigingsmaatregelen ooit zijn afgekondigd, komt Griekenland in een nieuwe fase. De laatste resten van de welvaartsstaat worden ontmanteld en alle staatseigendommen worden stuk voor stuk gewogen en op waarde geschat om te verkopen. Op 30 september organiseert de Stadmakerij een VPRO Tegenlicht meet-up in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Welke kapers zijn er op de kust? Hoe zal deze uitverkoop Griekenland veranderen? En wat merken gewone mensen daarvan, zowel daar als hier?

Tegenlicht onderzocht een aantal alternatieven voor Griekenland, waar een schreeuwende behoefte is aan perspectief. Welke oplossingen zijn er mogelijk en vanuit een Grieks perspectief wenselijk? Wat zijn de alternatieven? Kunnen de Grieken het heft in eigen handen nemen of komt de hulp toch van buiten? Spetterende burgerinitiatieven? De herontdekking van de democratie? Of de uitverkoop van het land, met Chinezen in de havens en Canadezen op het goud? Het lijkt erop dat de Grieken op de grens staan naar een nieuwe orde – in eigen land en Europa. En wat betekent dat voor ons, in Nederland, in Lelystad?

Dit kruispunt van ontwikkeling voor Griekenland gaan we vanuit verschillende invalshoeken belichten. Dat doen we aan de hand van fragmenten uit de uitzending en met verhalen van Lelystadse Grieken, Griekse Lelystedelingen, vakantiegangers (of juist niet …) en ieder ander die geïnteresseerd is in al dan niet verder privatiserend Europa. Kom erover meepraten bij de Tegenlicht Meet Up op 30 september om 20.00u in de bibliotheek.

De uitzending kan worden bekeken op: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-2016/uitverkoop-van-griekenland.html

Gegevens

Datum:
30 september 2015
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Rianne Pattipeilohij

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps