Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een paar graden minder: wat kunt u zelf doen?

26 november 2015 20:00 - 22:00

Wetenschappers, en met hen vele anderen, zijn het eens; er moeten snel veranderingen komen om er voor te zorgen dat we de gemiddelde mondiale temperatuurstijging beneden de twee graden Celsius te houden. Maar hoe? De internationale groep wetenschappers, ‘de-man-met-een-plan’ (econoom Jeffrey Sachs), organisaties en individuen bereiden zich allen voor op de Klimaattop in Parijs. In de VPRO Tegenlicht aflevering ‘Een paar graden minder’ (22 nov., 21.05u, NPO 2) laat de internationale groep wetenschappers zien hoe landen hun CO2-uitstoot kunnen verminderen. Ze geven voorbeelden uit China, Canada, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Niet alleen grote en dure projecten op nationaal of internationaal niveau zijn van belang. Ook als gewonePostertjeEenpaargrminder-page-001 Lelystedeling kun je je eigen steentje bijdragen aan het beperken van de klimaatveranderingt. Vragen daarbij zijn bijvoorbeeld: Heeft het eigenlijk wel nut om zelf iets te doen? Is het niet duur? En wat is er dan allemaal mogelijk? Zo wordt tijdens de bijeenkomst dit vraagstuk op wereldschaal terug gebracht naar het praktische, Lelystadse, niveau. De Stadmakerij organiseert samen met DuurzaamInLelystad.nl op donderdag 26 november om 20.00u (inloop 19.45u) in de winkel van duurzaaminlelystad.nl op Stadhuisplein 51, het voormalige postkantoor, een VPRO Tegenlicht meet up waarin deze vragen aan bod komen. Het Energieloket Flevoland zal een toelichting geven op de campagne Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag. Het bedrijf Creative Coöperation uit Almere laat onder andere de mogelijkheden van hergebruik van textiel zien.

Stadmakerij en DuurzaamInLelystad.nl organiseren op 2 december een meet up over fossiele brandstof en op 9 december komt de circulaire economie aan bod. Ook deze zullen plaatsvinden in de winkel van DuurzaaminLelystad.nl.

Voor meer informatie over de uitzending: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen.html

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 26 november                     Start 20.00u

Duurzaamheidswinkel                Toegang: gratis

 

 

Voor meer informatie over de uitzending: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen.html

 

Gegevens

Datum:
26 november 2015
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Rianne Pattipeilohij

Locatie

Winkel DuurzaamInLelystad
Stadhuisplein 51
Lelystad, 8232ZZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0320253505
Site:
http://www.duurzaaminlelystad.nl