Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Einde van bezit

9 december 2015 20:00 - 22:00

Onder het motto Don’t Own, Enjoy gaan we op zoek naar het einde van het productiemodel waarin mensen werken om dingen te kunnen kopen. En waar we met een razende vaart het einde van de aanwezige grondstoffen in zicht zien komen en onze afvalbergen zien groeien. We staan op de grens van een wezenlijke gedragsverandering. We willen steeds minder bezitten, we willen gebruiken en we willen ervan genieten. Wat betekent dat voor hoe producten gemaakt worden, voor de status die we aan bezit ontlenen, voor innovatie en voor economische groei?

Aan het woord Thomas Rau
De duurzaam bouwende architect Thomas Rau, die in 2006 al het spraakmakende CO2-neutrale hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist ontwierp en zichzelf graag typeert als ‘guided by the future’, schetst ons met verve ‘the next economy’.
Zijn uitgangspunt is dat we onze aarde als een gesloten systeem moeten benaderen. Uiteindelijk komt er niets meer bij; er kan alleen verlies optreden. Zodra we dat beseffen zullen we anders kijken naar, en ook anders omgaan met onze omgeving en economie definiëren als ‘de georganiseerde balans tussen aarde en mensheid’. Dan kunnen we tot ons laten doordringen dat bezit verantwoordelijkheid schept, uitnodigt tot delen en tot nadenken op de lange termijn. ‘Eigen-dom’ wordt dan wellicht ‘eigen-slim’.PostertjeEindevanbezit

Ook deze meet-up organiseert de Stadmakerij samen met Duurzaam in Lelystad. Er wordt ook in Lelystad inmiddels wat af geruild, collectief geklust en geteeld, op moderne manieren geleasd etc. We presenteren aanstekelijke lokale voorbeelden die navolging verdienen. We hebben een aantal zeer inspirerende gasten, die perfect aansluiten bij het verhaal van Thomas Rau, dat in de uitzending centraal staat, nl:

De bijeenkomst is (uiteraard) gratis toegankelijk.

Meer informatie is te vinden op: www.stadmakerij.nl en www.duurzaaminlelystad.nl

De aflevering zelf is te bekijken op:
http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-2016/einde-van-bezit.html

Gegevens

Datum:
9 december 2015
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Rianne Pattipeilohij

Locatie

Winkel DuurzaamInLelystad
Stadhuisplein 51
Lelystad, 8232ZZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0320253505
Site:
http://www.duurzaaminlelystad.nl