Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gimme shelter: creatieve ideeën voor de opvang van vluchtelingen

21 oktober 2015 20:00 - 22:00

Dagelijks spoelen dode lichamen en overvolle boten aan op de Europese stranden. Welke nieuwe ideeën en oplossingen worden er ontwikkeld voor de toenemende vluchtelingenstroom? Tegenlicht presenteert een catalogus van nieuwe antwoorden en ontwerpen, geïnspireerd door zowel pragmatisme als naastenliefde. Zo moeilijk is het toch niet om elkaar in de ogen te kijken en vluchtelingen te zien als de mensen die ze zijn?

Onlangs bivakkeerden 100 vluchtelingen in de Koploper. Heel wat vrijwilligers zetten zich spontaan in om hen gastvrij te ontvangen. En al jaren huisvest Lelystad vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Wat hebben we daarvan en van hen geleerd? En wat is de (verdere) Lelystadse bijdrage aan opvang en verder helpen van vluchtelingen?

De Stadmakerij organiseert op woensdag 21 oktober om 20.00u in de Flevomeer Bibliotheek aan de Promesse 4 een VPRO Tegenlicht meet-up over dit onderwerp. Lelystadse betrokken organisaties bij dit vraagstuk, zoals Stichting Welzijn, Leger des Heils, Jade, het Rode Kruis (gevraagd) en Nidos (gevraagd), delen er hun kennis en ervaring, laten hun licht te laten schijnen over nieuwe oplossingen die in Tegenlicht worden gepresenteerd en praten met Lelystadse ex-vluchtelingen en geïnteresseerden over hoe we omgaan met de kansen en uitdagingen waar de samenleving voor staat.

Zie ook: https://www.facebook.com/#!/events/474385119410295/?action_history=null

Voor meer informatie over de uitzending: http://tegenlicht.vpro.nl/bijlagen/2015-2016/gimme-shelter/overzicht-initiatieven.htmlpostertjegimmeshelter

Gegevens

Datum:
21 oktober 2015
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Rianne Pattipeilohij

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps