Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groene rafelrand of Onze Stadstuin?

27 mei 2018 14:30 - 17:00

Gratis

Lelystad lijkt wel een eiland in een groene zee. De stad functioneert op zichzelf staand en lijkt vaak weinig van doen te hebben met z’n omgeving. Maar juist de overgang tussen beiden herbergt een veelheid aan boeiende groene cultuur- en natuurobjecten, voorzieningen en voedselproducerende bedrijvigheid.

Daarmee kunnen we tegemoet komen aan de toenemende wens om te weten waar ons eten vandaan komt en hoe het, liefst dichtbij, is verbouwd en geproduceerd. Het verschaft ons letterlijk de lucht en ruimte die cruciaal zijn voor het imago van de stad, maar vooral ook voor het welbevinden van haar inwoners, werkers en bezoekers. Hoe komt het dat we als stadbewoners daar zo weinig van weten? Waarom halen we er niet massaal ons eten en drinken? Als we er al komen dan is dat vaak omdat dat ene bedrijfje ons zo lief is geworden. We hebben dan geen idee wat er verder in de buurt voor boeiende initiatieven zijn.

Herken je dit beeld? En maakt het nieuwsgierig naar wat er dan allemaal in die stadsrand gebeurt? Kom dan tijdens de Groene Veldendagen op zondagmiddag 27 mei a.s. vanaf 14.30u tot ca.17.00u naar Wijngaard El Placer, Groene Velden 138. Samen met de Stadmakerij organiseren de wijnbouwers een ontmoeting met een breed scala aan initiatieven. Er is een tentoonstelling waarin de verschillende onderdelen van de stadsrand met hun eigenheid goed in beeld gebracht worden. Van zorgboerderij tot manegehouder, van biotuin tot veeboer, ze zijn er om jou te informeren over wat ze doen. Maar ook om met elkaar en geïnteresseerde bewoners te praten over hoe de relatie tussen stadsrand en stad verbeterd en aantrekkelijker gemaakt kan worden. Moeten de voedselproducenten (zoals bijvoorbeeld de Lelystadse Boer doet) de stad in? Of moeten de stadbewoners vaker de stad uit? En hoe maken we dat leuk voor elkaar? Wat is daarvoor nodig? Een fietsroute? Bebording? Een (al dan niet digitale) kaart?

Kortom: een boeiende middag voor iedereen die geïnteresseerd is in de groene toekomst van Lelystad.

De Stadmakerij organiseert deze bijeenkomst samen met:

 

 

Nadere informatie over het precieze programma volgt nog.

Gegevens

Datum:
27 mei 2018
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

El Placer / Sjaak Kruis / Anja Muller
Site:
http://www.wijngaardelplacer.nl/

Locatie

Wijngaard El Placer
De Groene Velden 138 - 140
Lelystad, Flevoland 8211 BD Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 13866296
Site:
www.wijngaardelplacer.nl