Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het laatste referendum: WiV of Sleepwet?

19 maart 2018 20:00 - 22:00

Gratis

“Hoe kun je op Facebook en Twitter actief zijn en toch tegen de nieuwe Wet op de inlichtingen en Veiligheidsdiensten (WiV) zijn?” Die, misschien nog niet zo eenvoudig te beantwoorden, vraag krijgen tegenstanders van wat zij noemen de Sleepwet, veelvuldig te horen. Het is een wet die onze veiligheid beoogt te verhogen, door de inlichtingendiensten instrumenten te verschaffen met name gericht op de moderne media. Maar wat doet die wet met onze privacy?

Tegelijkertijd met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart kunnen we ons hierover via een referendum – wellicht het laatste – uitspreken. Veiligheid en privacy, hoe verhouden die zich tot elkaar. Gerenommeerde organisaties als Amnesty International en bits o Freedom maken zich hier grote zorgen over. En journalisten zijn bang voor inbreuk op de persvrijheid en met name de bronbescherming, als de inlichtingendiensten veel meer aftrap-bevoedheden krijgen. Volgens de regering loopt het zo’n vaart niet: met name via de toelichting op de wet zouden er voldoende waarborgen tegen verkeerd gebruik zijn.

We brengen op deze avond de voors en tegens in kaart. En dat doen met o.a. Allards Berends (directeur / hoofdredacteur van Omroep Flevoland) en Wouter Moraal vanuit Bits of Freedom .

 

Gegevens

Datum:
19 maart 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Anja Muller, Marina de Groot, Sjaak Kruis
E-mail:
info@stadmakerij.nl
Site:
www.stadmakerij.nl

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps