Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HUISwerk voor de stad

13 januari 2016 20:00 - 22:00

Gratis

Over wonen in Lelystad

De gemeente werkt aan een nieuwe Woonvisie. In deze periode worden belangstellenden in de stad gevraagd naar hun mening over dit onderwerp aan de hand van een door het college van B en W uitgebrachte consultatieversie. Bij de opstelling daarvan zijn de lokale direct bij het wonen betrokken partijen aan het woord geweest. Nu is de beurt aan de inwoners. Daarna komt de politiek via de gemeenteraad aan zet. De Stadmakerij wil aan dit proces een eigen bijdrage leveren passend bij haar karakter als podium voor het gesprek over vernieuwing en verandering in stad en samenleving.

Op 13 januari december a.s. organiseert de Stadmakerij een bijeenkomst over de veranderende wereld van het wonen. Om het gesprek creatief te voeden hebben we twee landelijke deskundigen van buiten de stad uitgenodigd, te weten Tineke Lupi (projectleider bij Platform31) en Marcel Tankink (directeur van KAW).
PostertjeWonen
Die staan vooral stil bij:

  • de via de nieuwe Woningwet mogelijk gemaakte wooncoöperaties. De eerste van dergelijke bewonersinitiatieven staan op het punt daadwerkelijk gerealiseerd te worden;
  • analyses en initiatatieven rond functieverandering van bestaande gebouwen en nieuwe vormen van (min of meer) tijdelijk wonen;
  • een bijzondere aanpak om bewoners naar keuze actief te laten zijn bij beheer en onderhoud en meer zeggenschap te geven over hun wijk via wijkbedrijven, waarbij toch de professionaliteit van het werk gegarandeerd wordt.

We spitsen de inbreng van buiten vervolgens toe op Lelystad door allereerst vertegenwoordigers van doelgroepen in het wonen die niet altijd even vanzelfsprekend aan geschikte woonruimte kunnen komen te vragen te reageren. We nodigen daartoe in het bijzonder vier verschillende doelgroepen uit:

  • Jongeren
  • Ouderen
  • Nieuwkomers
  • Huurdersorganisaties

Uiteraard zijn zij vrij om vooral ook eigen ideeën en gedachten toe te voegen aan de inbreng van buiten en wat nu in de woonvisie staat. Het gesprek daarover voeren we vervolgens met de aanwezigen. De bij de opstelling van de woonvisie betrokken partijen nodigen we van harte uit te komen luisteren. Bij de opzet van de avond wordt verwacht dat zij hun inbreng richten op toelichten en vooral het stellen van vragen.

Gegevens

Datum:
13 januari 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Sjaak Kruis

Locatie

FlevoMeer Bibliotheken – locatie Almere volgt