Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klein is fijn, een avond over Tiny Housing

20 september 2018 20:00 - 22:00

Gratis

De Tiny House Movement bloeide op na de economische crisis in 2008 in de Verenigde Staten. Veel mensen verloren toen hun baan en konden ineens hun huis niet meer betalen. Sommigen van hen zochten hun toevlucht in kleine woningen, al dan niet op wielen.

Maar deze trend werd niet alleen uit financiële noodzaak geboren. Een Tiny House wordt zelfvoorzienend en duurzaam gebouwd. Een Tiny House zorgt voor een eenvoudig en overzichtelijk leven: Lage woonlasten, nauwelijks onderhoud en weinig spullen.

De belangstelling voor het bouwen en bewonen van Tiny Houses neemt inmiddels ook in Nederland toe.In Dronten is het eerste Tiny house al gebouwd en in gebruik. We praten met Linde Hullegie en Kjeld Metsemakers over hun project op Roggebotstaete. Cora Bransen vertelt over de oplossing voor eenzame ouderen via het initiatief Samen Wonen & Samen Zorgen. En we gaan met elkaar in gesprek over wat er in Dronten kan, mag en wat de kansen zijn. Wiet weet zien we in Dronten wel meer moois opbloeien!

De avond wordt, zoals gebruikelijk, georganiseerd in en met de FlevoMeer bibliotheek van Dronten. U bent welkom vanaf 19:45 uur.

Gegevens

Datum:
20 september 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Anja Muller

Locatie

FlevoMeer Bibliotheek Dronten
De Rede 80
Dronten, 8251 EX
+ Google Maps
Site:
www.flevomeerbibliotheek.nl