Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lelystad Academie: Autisme en stress

21 maart 2018 20:00 - 22:00

Gratis

Wat is autisme? Wat is stress eigenlijk? Wat gebeurt er met jou manier van prikkel verwerking als je gestrest bent? Wat nu als je een persoon met autisme bent, welke invloed heeft (langdurige) stress dan op je? Nog interessanter hoe verander je je stress ervaring? En welke stappen kun je zetten om van ‘overleven´ naar het ‘beleven’ te komen?

met: 

 Marianne van der Arend Stichting 4autism

 Suzanna Koning – Coördinator Autisme netwerk

 

We leven in een jachtige wereld, die alleen maar hectischer en sneller lijkt te worden. Hierdoor krijg je regelmatig het gevoel dat alles veel te snel gaat en dat je overstroomd wordt. Het maakt dat veel mensen met autisme constant in de overlevingsstand staan en geen tijd lijken te hebben om tot zichzelf te komen en uit te rusten. Dit signaal krijgen we ook van mensen uit hun omgeving. Mensen maken zich grote zorgen over hun autistische familieleden en/of cliënten. Want de wereld is nu al zo snel, wat zal de toekomst dan wel niet brengen? De centrale vraag is dan ook, hoe kan het anders?

Marianne is oorspronkelijk opgeleid als aardrijkskundelerares. Ze heeft op latere leeftijd haar diagnose autisme gekregen. Sindsdien combineert ze een gezinsleven met presentaties over diverse onderwerpen m.b.t. autisme. Ook runt zij een vakantieopvang voor mensen met autisme (en diens familie). Naast dat ze zeer geïnteresseerd is de natuur, wil ze graag informatie over het onderwerp autisme met u delen. Zie ook: https://www.facebook.com/stichting4autism

In een vervolg op de avond die we in mei 2017 over ‘Hoogbegaafdheid en autisme’ organiseerden, zullen Marianne en Suzanna een interactieve voorlichting geven over ‘Autisme en stress’. Deze enthousiaste sprekers beschikken over bergen met kennis en hopen u praktische handvatten te kunnen bieden, zodat u uit de sneeuwstorm naar een rustiger zonniger dal kunt afdalen. Ook zal er informatie worden gegeven over het programma van de Autisme- week 2018. We hopen van harte dat u in grote getalen komt!

De voorlichtingsavond houden we op woensdag 21 maart van 20:00-22:00 uur in de Flevomeer bibliotheek in Lelystad in het kader van onze programmalijn ‘De Lelystad-academie’.

Dit is een vrijblijvende voorlichting en er zijn geen verder kosten aan verbonden.

De inloop start vanaf 19:40 uur. De ingang tot de FlevoMeer bibliotheek sluit om 20:10 uur omdat de bibliotheek op de woensdagavond niet voor uitlening geopend is.

Gegevens

Datum:
21 maart 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Roelof Rauws
E-mail:
info@stadmakerij.nl
Site:
www.stadmakerij.nl

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps