Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lelystad Academie: Hoogbegaafd of Autisme?

8 mei 2017 20:00 - 22:00

Gratis

Wat is hoogbegaafdheid? Hoe uit dit zich in de praktijk? Wat zijn de gevolgen op het moment dat er geen herkenning en erkenning is? En wat als er ´onterecht´ een diagnose autisme wordt gesteld? En wat is er binnen de WMO/Jeugdzorg tegenwoordig mogelijk?

Met:
Gonda de Boer – WMO/Jeugdzorg
Cora van der Sar – Ervaringsdeskundige en adviseur HB
Suzanna Koning – Coördinator Autisme netwerk Lelystad

Wanneer wordt er een diagnose gesteld….? Meestal wanneer het al een lange tijd niet goed gaat met een persoon en er duidelijk moet worden wat er aan de hand is. Wanneer de hoogbegaafde is vastgelopen, kan deze ´autistiform´ gedrag gaan vertonen. Er wordt dan een diagnose autisme gesteld, terwijl deze persoon niet autistisch is, maar hoogbegaafd. Dit met veel negatieve gevolgen van dien, zowel voor de persoon als diens omgeving en professionals. Om u hierover te informeren, vindt er in de Flevomeer bibliotheek in Lelystad op 8 mei een voorlichting plaats in het kader van onze programmalijn ‘De Lelystad-academie’.

Tijdens deze voorlichting wordt er uitleg gegeven over wat autisme is. Maar ook wat hoogbegaafdheid is. En hoe dit bij kinderen/jongeren/volwassenen te herkennen is. Er zullen geregeld praktijkvoorbeelden worden aangehaald en adviezen worden gegeven. We informeren u naar de mogelijkheden voor een begeleider/coach vanuit de WMO/Jeugdwet. En er is uiteraard ook ruimte om vragen te stellen.

We hopen van harte dat u in grote getale komt! Zodat deze informatie bij veel mensen bekend raakt en er beter maatwerk aangevraagd en geleverd kan worden. Ook hopen we dat dit een eerste aanzet is, dat meer professionals zich laten informeren/specialiseren op het gebied van hoogbegaafdheid en autisme.

Dit is een vrijblijvende voorlichting en er zijn geen verder kosten aan verbonden.

Verzoek:
In verband met een allergie van een van de aanwezigen, het vriendelijke verzoek om deze avond terughoudend te zijn met het gebruik van parfum, deodorant, ed.

De inloop start vanaf 19:40 uur. De ingang tot de FlevoMeer bibliotheek sluit om 20:10 uur omdat de bibliotheek op de maandagavond niet voor uitlening geopend is.

Gegevens

Datum:
8 mei 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Roelof Rauws
E-mail:
info@stadmakerij.nl
Site:
www.stadmakerij.nl

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps