Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lelystaddialoog: Nederland voor iedereen?!

29 maart 2017 19:30 - 21:30

Gratis

Samen in dialoog over wat ons als Lelystedelingen raakt, bezighoudt, ontroert. Op woensdagavond 29 maart gaan in de FlevoMeer Bibliotheek de eerste dialoogtafels van start van de Lelystaddialoog. Onder leiding van getrainde gesprekleiders mag je jouw ervaringen en dromen delen, nieuwe mensen leren kennen rond het actuele thema: ‘Nederland voor iedereen?!’ Ervaar jij veranderingen in jouw leven in Nederland? Voel jij je nog wel thuis of juist een vreemde in eigen stad/land? Zijn de grenzen van Nederland bereikt? Van wie is Nederland eigenlijk? Neem dan deel aan de Lelystaddialoog!

Waarom een dialoog?

De dialoog is een belangrijke vorm om met mensen in gesprek te gaan over maatschappelijke thema’s. De vorm draagt bij aan onderling respect door het stimuleren van een luisterende en aandachtige houding. Verschillen mogen er zijn binnen een dialoogvorm. Tot en met 2014 hebben in Lelystad verschillende maatschappelijke organisaties samen gewerkt aan de jaarlijkse Dag van de Dialoog in november (partners: Gemeente Lelystad, Welzijn Lelystad, Bataviawerf, KUBUS, Platform Ontmoetingen Lelystad, Politie Flevoland, Buurtvoorlichters en Bureau Gelijke Behandeling Flevoland). Om aan actuele kracht te winnen en toch de waardevolle eigenschappen van de dialoog te behouden, wil de werkgroep het initiatief Dag van de Dialoog wijzigen in een minimaal 4 maal per jaar te organiseren Lelystaddialoog.

In dialoog over actualiteit:

Samen in dialoog over wat ons als Lelystedelingen raakt, bezighoudt, ontroert. Nieuwe mensen ontmoeten, ervaringen delen, wie weet: bouwen aan nieuwe en onverwachte netwerken. Mét de vertrouwde 4 vragen die horen bij de structuur van de dialoog: kennismaken, ervaringen delen, dromen en doen. Onder leiding van een ervaren gespreksleider die een bijdrage weet te leveren aan verdieping in het gesprek en weet door te vragen. Doel is het verbinden van mensen en het bieden van een expressiemogelijkheid aan gevoelens die de actualiteit kan oproepen. Daarbij kunnen de dialoogavonden functioneren als thermometer van wat in Lelystad leeft. Meedoen aan een dialoogavond is gratis.

Wie organiseert?

De werkgroep Lelystaddialoog is verantwoordelijk voor de organisatie van de actuele dialogen. Hierin werken samen: Stichting Welzijn Lelystad, de politie, CLIP-GGZ, Bureau Gelijke Behandeling Flevoland, Stadmakerij en diverse kerken. Nieuwe organisaties zijn van harte welkom.

Waar en hoe?

De dialoogtafels vinden plaats op één locatie, die centraal in Lelystad is gelegen, in dit geval: de FlevoMeer Bibliotheek. Aanmelden vooraf is niet nodig! Je mag gewoon binnenlopen. Afhankelijk van het aantal deelnemers dat zich meldt worden dialoogtafels geformeerd. De dialoogbijeenkomst op woensdag 29 maart begint om 19.30 uur en duurt twee uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Deelname is gratis.

Ideeën voor een thema van een volgende dialoog? Laat het de organisatie weten via info@bureaugelijkebehandeling.nl


Gegevens

Datum:
29 maart 2017
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

BGB Flevoland
Telefoon:
0320-233327
E-mail:
info@bureaugelijkebehandeling.nl
Site:
http://bureaugelijkebehandeling.nl/

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps