Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Matchingsbijeenkomst vluchtelingen en vrijwilligers

6 april 2016 19:30 - 21:00

Deze dagen is een nieuwe groep vluchtelingen gearriveerd in het oude politiebureau in het Lelycentre. Het gebouw is de afgelopen periode geschikt gemaakt voor noodopvang. Met deze nieuwe nieuwkomers is het gebouw vrijwel volledig bezet. Het Burgerinitiatief, al actief voor de bewoners in het oude OM aan de Schepenen, wil ook deze vluchtelingen bij staan om zich welkom te weten en hun weg te vinden in de Lelystadse samenleving.

Inmiddels zetten zich zo’n 350 vrijwilligers in op het gebied van taal, sport, koken en eten, cultuur, verkeer, activiteiten voor vrouwen en kinderen en allerlei hand- en spandiensten in de Lelystadse samenleving. Ook de kerken en moskeeën maken deel uit van dit Burgerinitiatief. In een regiegroep, onder voorzitterschap van St. Welzijn, stemmen de partners, waaronder bijvoorbeeld ook het Rode Kruis, hun mogelijkheden en activiteiten af met elkaar en met de COA, die verantwoordelijk is voor de gang van zaken in het gebouw.DSC03295klein

Op 6 april organiseert het Burgerinitiatief (net als in december voor de eerste groep vluchtelingen) een bijeenkomst in de FlevoMeer bibliotheek. Die is vooral gericht op de matching tussen de behoefte van vluchtelingen en het aanbod van de vrijwilligers. Uiteraard zijn bij deze bijeenkomst ook nieuwe bewoners vanuit de Schepenen (voormalig OM-gebouw) welkom.

Er zijn al veel Lelystedelingen actief, en daar is het Burgerinitiatief erg blij mee. Maar nu de totale groep vluchtelingen ongeveer verdubbelt zijn nieuwe vrijwilligers zeer welkom. Zij kunnen zich melden via helpen@stadmakerij.nl .

De Stadmakerij faciliteert deze bijeenkomst, die georganiseerd wordt door Burgerinitiatief Lelystad.

Gegevens

Datum:
6 april 2016
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorie:

Organisator

Burgerinitiatief Lelystad
E-mail:
helpen@Stadmakerij.nl

Locatie

FlevoMeer Bibliotheken – locatie Almere volgt