Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mìjn plek in Lelystad

23 februari 2017 20:00 - 22:00

Gratis

De een vindt de Agora het mooiste gebouw van Lelystad. De ander verfoeit dat knaloranje “luchtschip”. De een komt graag in het Natuurpark, de ander zweert bij “Nieuwe Wildernis” Oostvaardersplassen. De een gaat graag uit eten bij Batavia-Haven. De ander voelt zich thuis bij het vegetarisch restaurant. De een zoekt ’s zondags ontspanning in het Belevenissenbos. De ander blijft graag bij het speelplekje en de buurtkinderen ….

Avi Friedman is grieperig. Hij blijft liever in z’n bed liggen, maar moet ‘s middags eigenlijk op de Universiteit zijn. Te belangrijk om thuis te blijven. Friedman herinnert zich de weldadige uitwerking die kippensoep op zijn gestel heeft en besluit op weg naar de Universiteit even bij een cafetaria langs te gaan. Hij ergert zich aan de formica tafeltjes, plastic bestek en overdadige verlichting in het etablissement. De soep maakt veel goed. Avi Friedman begint zich af te vragen wat nu bepaalt of hij een plek prettig vindt om te verblijven of niet. Het leidt deze hoogleraar architectuur aan de McGill-universiteit in Montréal tot het boekje “A place in mind – the search for audenticity”. Daarin probeert hij antwoord te geven op de vraag waarom je uren door kan brengen op het Campo van Siena en waarom je van andere plekken eigenlijk zo gauw mogelijk weer weg wilt zijn.

Wat is dé plek waar u zich prettig voelt in Lelystad? Omdat die rust geeft, uitdaagt, inspireert, u er de mensen die u wilt ontmoet, het meest authentiek is, past bij uw gemoedsgesteldheid, …..? Die vraag stelt de Stadmakerij aan de orde in de eerste van een serie bijeenkomsten onder de titel “Als gebouwen konden spreken ….”. In het kader van het 50-jarig bestaan van Lelystad wil de Stadmakerij met deze serie een beeld schetsen van hoe bewoners en gebruikers van de stad die gemaakte groene, waterrijke en gebouwde omgeving beleven. En hoe die zijn waarde kan houden, herkrijgen of versterken in de toekomst.

Deze eerste bijeenkomst start met een korte schets van ontstaan en ontwikkeling van Lelystad. Vervolgens worden de bezoekers opgeroepen de plek of plekken te benoemen en te laten zien waar zij zich bij uitstek prettig voelen. Dat kan aan de hand van foto’s, filmpjes en natuurlijk verhalen. Bezoekers wordt dan ook gevraagd hun illustraties mee te nemen. Dat kan door foto’s te tonen, maar ook door een filmpje of foto’s op een usb-stick mee te nemen, dan wel die vooraf toe te zenden aan de Stadmakerij. Heeft u zelf geen goede illustratie bij de hand? Meldt uw favoriete plek dan via info@stadmakerij.nl en de Stadmakerij zorgt voor foto’s van die plek. Een collage van de inbreng verschijnt kort na de bijeenkomst op de website van de Stadmakerij, www.Stadmakerij.nl

De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 23 februari a.s. in de FlevoMeer bibliotheek en begint om 20.00u.

Gegevens

Datum:
23 februari 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Rianne Pattipeilohij

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps