Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VPRO Tegenlicht meet-up Lelystad: Mijn stad is mijn hart

31 oktober 2018 20:00 - 22:00

Gratis

Rotterdam is een superdiverse stad. Twee derde van de jongeren heeft een migratieachtergrond. Voor velen is integratie een gepasseerd station. Ze streven naar gelijkheid en eisen hun plek op in de stad én instituties. Tegelijkertijd is er de dreigende gentrificatie, die als een donkere wolk boven de stad hangt. Hoe gaan de jonge zogenoemde bi-culturelen daarmee om?

Traditionele witte volkswijken hebben de afgelopen eeuw het karakter van steden bepaald. Maar de samenstelling van deze buurten is veranderd aangezien ze plaats  gemaakt hebben voor gekleurde stedelingen. Inmiddels bestaan de grote steden voor de helft uit bi-culturele Nederlanders. Zij domineren het straatbeeld. Iedereen is inmiddels een minderheid. Rotterdam neemt hierin een bijzondere positie in omdat twee derde van de schoolgaande kinderen een migratie-achtergrond heeft. Voor de bi-culturele jongeren is Rotterdam hun stad. En dat dragen ze ook met verve uit. Ze voelen zich veel meer verwant met de Rotterdamse dan met de Nederlandse identiteit.

In de uitzending staan gesprekjes met jongeren uit Rotterdam dus centraal. Wij voerden vergelijkbare gesprekjes met Lelystadse jongeren. Hoe staan die in het leven? En hoe ziet dus de toekomst van onze stad er uit?

 

Gegevens

Datum:
31 oktober 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Anja Muller, Marina de Groot, Sjaak Kruis
E-mail:
info@stadmakerij.nl
Site:
www.stadmakerij.nl

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps