Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwe pioniers verhalen: Gor Khatchikyan vertelt

17 maart 2016 20:00 - 21:30

Gratis

De eerste bewoners van Lelystad, vanaf het ontstaan van de stad in 1967, kwamen van het “oude land” en bouwden in de polder aan een nieuwe samenleving. Daar was durf voor nodig, creativiteit en doorzettingsvermogen. Zo begonnen zij als het ware een nieuw leven. Zo bezien zijn er aardige parallellen tussen die eerste Lelystedelingen en de nieuwkomers van nu, mensen die huis en haard in hun “oude land” hebben moeten verlaten en vaak uit oorlogsgeweld naar ons land en onze stad vluchtten. Inmiddels bivakkeert een aantal van hen in het oude OM – gebouw en in het oude politiebureau in het Lelycentre. Allemaal mensen die door veel ellende heen een nieuw leven willen opbouwen. Mensen met een eigen verhaal, dat zo veel meer is dan een vluchtverhaal.

De Stadmakerij nodigt in maandelijkse bijeenkomsten vluchtelingen, ex-vluchtelingen en andere nieuwe pioniers uit om hun verhaal aan ons, oude pioniers, te vertellen en te verbeelden, al dan niet met behulp van kunstenaars. Zo tonen ze welke kracht en toegevoegde waarde zij kunnen hebben voor onze Lelystadse samenleving. De stad en de stedelingen daarmee bekend maken. En het zo gemakkelijker maken om hun kwaliteiten, via allerlei activiteiten, in te zetten voor onze stad.boekGor

Op donderdag 17 maart is de eerste bijeenkomst in deze serie, met Gor Khatchikyan. hij is van oorsprong Armeniër en werkt nu op de Spoedeisende hulp in het MC Zuiderzee ziekenhuis. Hij was een van de gezichten uit de Trouw reclamecampagne “Wat is een mening waard, zonder verdieping?” Een vraag die uitstekend past bij de Stadmakerij. En hij schreef “Gelukzoeker”, met als ondertitel “Van generaal pardon tot Premier Gezocht”, refererend aan het feit dat hij in 2012 winnaar was in het VPRO-programma Premier Gezocht.

Hier onder een interview met hem in Trouw van 12 september 2015.

interviewGortrouw

 

 

 

 

 

 

Logo_RGB

 

 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Groene Sluis fonds.

Gegevens

Datum:
17 maart 2016
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Rianne Pattipeilohij

Locatie

FlevoMeer Bibliotheken – locatie Almere volgt