Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

#onderwijs2032

15 februari 2016 20:00 - 22:00

De Stadmakerij start met een serie avonden waarop politici, wetenschappers, specialisten, onderzoekers, die soms werken over de hele wereld, hun kennis nu eens delen met de bewoners van Lelystad.

De eerste Lelystad – academie op maandag 15 februari 2016 gaat over het onderwijs van de toekomst. De samenleving en de arbeidsmarkt in Nederland veranderen. Het is daarom belangrijk om na te denken hoe we leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs zo goed mogelijk blijven voorbereiden op de toekomst.

In februari 2015 startte het Platform Onderwijs2032 een maatschappelijke dialoog over het onderwijs van de toekomst. Met succes: de leden van het platform ontvingen veel reacties en gingen zelf ook in gesprek met leraren, leerlingen, bestuurders, wetenschappers, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Ook de media mengden zich in de discussie die op gang kwam.

We zijn nu een jaar verder. Waar staan we in deze discussie? Wat voor veranderingen zien we op ons af komen en hoe denken we daar in Lelystad zelf over?

Judit Weekenborg werkte jaren lang als onderwijs-adviseur en leidinggevende op verschillende plaatsen in Nederland en is sinds 1 augustus 2015 rector van de Scholengemeenschap Lelystad. Zij zal deze avond met u in gesprek gaan over vragen als:PostertjeOnderwijs

  • Wat moeten leerlingen nu leren om straks een goede start te maken op de veranderende arbeidsmarkt?
  • Welke kennis en vaardigheden hebben zij nodig om goed te functioneren in de samenleving van de toekomst?
  • Hoe kan het onderwijs leerlingen helpen om actieve, verantwoordelijke en sociale burgers te worden?
  • Hoe kan het onderwijs leerlingen leren talenten en interesses te ontdekken en te ontwikkelen?

Hoe vinden trends als technologisering, digitalisering, internationalisering en flexibilisering en andere skills van de toekomst een plek in het onderwijscurriculum?

Gegevens

Datum:
15 februari 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

Roelof Rauws
Emiel van der Herberg

Locatie

FlevoMeer Bibliotheken – locatie Almere volgt