Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VPRO – Tegenlicht meet-up De Man door Europa: wie inspireert ons?

16 maart 2016 20:00 - 22:00

Gratis

De Vlaamse theatermaker Lucas de Man verandert de publieke ruimte van anonieme consumptiemarktplaats naar een plek van verbinding, verwondering en verwarring. Een plek waarin je als mens jezelf mag zijn; kwetsbaar, open, onwetend en krachtig. Hij reisde langs 17 Europese steden op onderzoek naar onze toekomst en stelt vast: “Er zijn overal op de wereld mensen zoals ik. In elk land zijn er mensen die vechten voor een zaak en die het lef hebben om er echt iets mee te doen. Want hoe verschillend iedereen ook is, we nemen allemaal deel aan de strijd. Dat maakt de eenzaamheid dragelijk en bovenal; het verbindt ons en stelt ons in staat door te gaan.”PostertjeDeMandoorEuropa-page-001

Met het verslag van zijn reis als voorbeeld en uitgangspunt gaat de Stadmakerij in de VPRO Tegenlicht meet up van 16 maart op zoek naar wie of wat ons in Lelystad inspireert tot verandering en vernieuwing. Dat kunnen vrienden en collega’s zijn uit de stad zelf, maar ook mensen die we ontmoet hebben op onze eigen reizen door Europa. Het kan een theaterstuk zijn, muziek, een boek of onze eigen nieuwe natuur. Als er iets grenzeloos is, dan is het wel inspiratie. Als er iets tot verandering kan leiden zijn het geïnspireerde mensen.

De Stadmakerij vraagt de bezoekers van deze VPRO Tegenlicht meet up hun eigen inspiratiebronnen mee te nemen naar de bijeenkomst. En die met elkaar te delen. Zo voeden we elkaar tegen het huidige Europese onvermogen. Kom naar de VPRO tegenlicht meet up op woensdag 16 maart om 20.00u (inloop 19.45u) in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad aan de Promesse 4 in Lelystad.

Uitzending gemist? Die is zien op: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2015-2016/man-door-europa.html .

Of klik hier voor een korte versie.

 

Gegevens

Datum:
16 maart 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Rianne Pattipeilohij

Locatie

FlevoMeer Bibliotheken – locatie Almere volgt