Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Referendum associatieverdrag EU – Oekraïne: ja, nee, geen mening?

31 maart 2016 20:00 - 22:00

Gratis

Op 6 april a.s. mogen we naar de stembus. Voor ligt dan het referendum over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. Geen Peil kreeg er voldoende handtekeningen voor bij elkaar. De meningen zijn er over verdeeld of zo’n referendum over dit onderwerp op dit moment eigenlijk wel passend is. Voor sommigen is het aanleiding om niet te gaan stemmen. Anderen vinden dat je juist wel van dit democratisch recht gebruik moet maken. En dan is nog de vraag of je voor of tegen dat verdrag moet zijn. We nemen niet aan dat iedereen die meer dan 300 pagina’s zal gaan lezen. Daarom helpen we u graag een handje door enkele eminente kenners en landelijke politieke voor- en tegenstanders aan het woord te laten. En last but not least, ter plekke ook nog letterlijk (internet-)verbinding te zoeken met mensen uit Oekraïne.

Kortom: dit wordt een avond van en voor politici, gewone mensen en kenners.

  • een kenner die op deze avond met ons in gesprek gaat is Tony van der Togt . Hij is “senior research fellow” bij Clingendael, het Nederlands instuituut voor internationale betrekkingen. Zijn specialisme is Oost – West relaties.
  • Gewone mensen zijn in ieder geval Lelystedelingen die contacten hebben in Oost – Europa en Oekraïne. Daarnaast zorgen we de hele avond voor een internetverbinding met kennissen van hen in Oekraïne. Zo kunnen we ook met hen in gesprek gaan.
  • Natuurlijk zijn alle lokale en regionale politieke partijen uitgenodigd. We zijn nog bezig om een tweetal Tweede Kamerleden (een voor- en een tegenstander van het verdrag) naar Lelystad te halen. Zodra we dat (helemaal) zeker weten komen hier hun namen te staan.

Het wordt hoe dan ook een informatieve avond, die u verder kan helpen in uw standpuntbepaling. Noteer 31 maart in ieder geval in uw agenda!

Gegevens

Datum:
31 maart 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Sjaak Kruis

Locatie

FlevoMeer Bibliotheken – locatie Almere volgt