Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Samen werken aan een krachtige samenleving (deel 2)

24 maart 2021 19:00 - 31 maart 2021 21:00

Wat is een krachtige samenleving, welke rol spelen burgerinitiatieven daarin en wat heeft u als initiatiefnemer nodig om deze tot uitvoering te brengen? Daarover gaat de Stadmakerij graag het gesprek met u aan. De aanbevelingen en antwoorden bieden we aan overheden, fondsen, onderwijs, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven aan, zodat zij weten welke behoeften er leven om tot die krachtige samenleving te komen. Eind januari / begin februari spraken we daar over met initiatiefnemers en maatschappelijke organisaties uit Flevoland.

Uit die eerste gespreksronde destilleerden we zes rode draden:

  • In een krachtige samenleving kan iedereen een eigen plek innemen
  • Goede communicatie en het onderhouden van een netwerk zijn belangrijk
  • Samenwerking tussen ‘professionele’ en vrijwilligersorganisaties is lastig
  • Het onderscheid tussen professionals en vrijwilligers is minder vanzelfsprekend dan je zou denken
  • Als maatschappelijk initiatief gemotiveerd en overeind blijven vraagt actieve inzet
  • Het betrekken van jongeren bij vrijwilligersorganisaties vraagt aparte aandacht

Het vervolg

Aan de deelnemers van die eerste gespreksronde hebben we gevraagd of onze analyse herkenbaar is, of juist niet. En welke aanvullingen daarop te geven zijn. Het vormt de opmaat tot een tweede en verdiepende gespreksronde. Daarin willen we een slag concreter worden. Nu staat de vraag (nog) meer centraal wat we van elkaar nodig hebben om de krachtige samenleving te bevorderen. Dat gesprek voeren we op 24 maart van 19.00u tot 21.00u

Op 31 maart van 19.00 tot 21.00 uur willen we een gesprek houden over goede voorbeelden van activiteiten die het mogelijk maken dat de initiatieven uit de samenleving beter gehoord en gefaciliteerd worden. Denk aan de coöperatieve wijkraad in Groningen, de Burgertop of ontmoetingsplekken. We willen een aantal van deze goede voorbeelden het podium geven, om daarna met elkaar in gesprek te gaan wat we daar in Flevoland van kunnen leren en hoe dat er dan uit zou kunnen zien.

Vanwege de Corona-beperkingen worden ook dit weer digitale bijeenkomsten. Aanmelden voor een of beide bijeenkomsten kan via de mail: info@stadmakerij.nl, graag uiterlijk 21 resp. 28 maart. Je krijgt dan vlak voor  de bijeenkomst een link toegestuurd om mee te doen.

En stuur deze ook door naar anderen waarvan je vermoed dat zij hierin geïnteresseerd zouden kunnen zijn, want ook als je de eerste ronde niet hebt bijgewoond ben je van harte welkom.

Gegevens

Begin:
24 maart 2021 19:00
Einde:
31 maart 2021 21:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

Rutger van Weeren
Sjaak Kruis