Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Social media wijsheid: hoe ga je verstandig met media om?

27 november 2017 20:00 - 22:00

Gratis

Online is de toekomst en de wereld omarmt sociale media. Die onlinewereld brengt ons veel maar wijsheid in gebruik is geboden. De afgelopen weken moesten de bazen van Google, Facebook en Twitter zich in het Amerikaanse Congres melden om uit te leggen hoe hun netwerken misbruikt zijn om voorafgaand aan de Amerikaanse verkiezingen kiezers te overspoelen met misleidende informatie. Het echte probleem is omvangrijker dan de beïnvloeding door Russische Trollen: sociale media werken manipulatie, eenzijdigheid en controverse in de hand.

Dat komt vooral door de wijze waarop algoritmes worden ingezet. De suggestie is dat alle bijdragen op sociale media even waardevol zijn, maar bijdragen die om wat voor reden dan ook opvallen, krijgen meer aandacht. Want die zorgen voor meer interactie bij het publiek. Dat werkt extreme stellingnames en manipulatie in de hand. Het format dwingt tot stelligheid en nepnieuws en nepvolgers. Facebook en Twitter zijn bedrijven die zijn opgericht met geen ander doel dan geld verdienen aan ónze bijdragen.

Deze ontwikkeling stemt weinig hoopvol. Maar ook op andere wijze vraagt het gebruik van de Sociale media om mediawijsheid. Daarom organiseert de Stadmakerij in samenwerking met de mediacoaches van St. Welzijn Lelystad een interactieve avond over dit onderwerp. Neem uw smartphone of tablet dus mee zodat we met u verkennen hoe groot uw mediawijsheid is en wat het gebruik van allerlei applicaties en die stroom informatie met ons doet.

Programma op maandag 30 oktober:
20:00u    Welkom
20:05u    Introductie en opzet van de avond
20:15u    Een interactieve verkenning van het onderwerp met behulp van Kahoot en/of Socrative
(Gebruik Smartphone of Tablet met internetverbinding is voor uw bijdrage gewenst)
20:30u    Informatie en discussie naar aanleiding van de verzamelde antwoorden
21:30u.   Afsluiting.

De avond wordt, zoals gebruikelijk, georganiseerd in de FlevoMeer bibliotheek van Lelystad. U bent welkom vanaf 19:40 uur. Omdat de bibliotheek die avond niet geopend is, sluiten we de voordeur om 20:15 uur.

Gegevens

Datum:
27 november 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Roelof Rauws
E-mail:
info@stadmakerij.nl
Site:
www.stadmakerij.nl

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps