Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“voorBEELDig meedoen” …. in de buurt

9 maart 2016 20:00 - 21:00

Gratis

Uitnodiging “voorBEELDig meedoen” in de buurtwierdmassink

Datum: woensdag 9 maart

Tijd: 20.00u – 21.00u

Plaats: FlevoMeer Bibliotheek

 

Sinds donderdagavond 25 februari stellen drie fotografen in de FlevoMeer Bibliotheek werk ten toon waarin zij ieder een eigen beeld schetsen van burgerparticipatie: het buurthuis (Dukdalf), de skateramp en de woonbuurt. Wierd Massink bracht zijn woonbuurt in de Zoom prachtig in beeld. De Stadmakerij organiseert een bijeenkomst met de belangrijkste deskundigen: de bewoners.

Natuurlijk vragen we fotograaf Wierd Massink waarom hij juist deze keuze van foto’s maakte. Maar vooral willen we ook de verhalen van de bewoners horen. Hoe gaat dat nu, leven in zo’n “gemaakte“ buurt. En hoe is die, door het leven, veranderd? Waarom heeft die plek bijzondere betekenis? Wat doen bewoners samen, en wat ook vooral niet? Waar zijn ze in het bijzonder trots op? En waar lopen ze tegen aan? Kortom: de participatiesamenleving op microniveau, belicht door de bewoners zelf.

Naast bewoners uit de Zoom nodigen we vooral ook bewoners uit andere Lelystadse buurten uit om hun ervaringen met samen leven in hun buurt met ons te delen. Zo wordt zichtbaar gemaakt hoe burgerkracht in Lelystad, vaak zonder directe overheidsbemoeienis, werkt. Als voorbeelden die anderen kunnen inspireren. En er valt wat van op te steken voor de verdere ontwikkeling van stad en samenleving.

Het project voorBEELDig meedoen wordt financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het is een samenwerking tussen de Stadmakerij en drie Lelystadse fotografen, te weten Wierd Massink, Karin van Aalten – Tomberg en Xander Haenen.

Prins%20Bernhard%20Cultuurfonds_alternatief_CMYK_logo

Gegevens

Datum:
9 maart 2016
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Sjaak Kruis

Locatie

FlevoMeer Bibliotheken – locatie Almere volgt