Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

voorBEELDig meedoen

25 februari 2016 19:30 - 28 april 2016 20:00

Gratis

PostervoorbeeldigdefLelystad is een gemaakte stad, waar in de loop van de jaren de bewoners “bezit” van hebben genomen. In de Stadmakerij zijn we bijzonder geïnteresseerd in de beelden en verhalen die daar uit voort komen.

In een combinatie van foto’s en verhalen tonen we via voorbeelden hoe dat gaat: leven met elkaar in die relatief nieuwe stad. Het zijn voorbeelden die hopelijk anderen inspireren. We willen er van leren voor de verdere ontwikkeling van stad en samenleving. We willen graag uitwisseling tot stand brengen tussen verschillende buurten en doelgroepen, niet in het minst door de inschakeling van jongeren die op een heel eigen manier bezig zijn te participeren. Anderen kunnen daar veel van leren. En we maken zichtbaar hoe burgerkracht in Lelystad, vaak zonder directe overheidsbemoeienis, al werkt.

voorbereidingen ...
voorbereidingen …

In het project voorBEELDig meedoen werkt de Stadmakerij samen met drie professionele Lelystadse fotografen, te weten Wierd Massink, Karin van Aalten – Tomberg en Xander Haenen, Zij brengen, elk vanuit een eigen gekozen thema, vormen van participatie in de samenleving in beeld. Waarom heeft die plek bijzondere betekenis voor hen? Wat doen ze samen? En waar zijn ze in het bijzonder trots op? Kortom: de participatiesamenleving op microniveau. De foto’s worden ten toon gesteld in de FlevoMeer Bibliotheek in Lelystad. Aan de hand van de foto’s vertellen de gefotografeerden en fotografen hun verhalen. Per fotograaf organiseert de Stadmakerij een bijeenkomst. Elke bijeenkomst begint met een korte toelichting over de opzet van de plek. Aansluitend vertellen de betrokkenen hun verhalen. Ter afsluiting van het project is er nog een bijeenkomst waarin de drie verschillende groepen samen komen en hun ervaringen uitwisselen.

Dit project wordt financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds.Prins%20Bernhard%20Cultuurfonds_alternatief_CMYK_logo

????????????????????????????????????
Karin van Aalten – Tomberg: buurthuis
xanderhaenen
Xander Haenen: skateramp
wierdmassink
Wierd Massink: buurt

Gegevens

Begin:
25 februari 2016 19:30
Einde:
28 april 2016 20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Rianne Pattipeilohij

Locatie

FlevoMeer Bibliotheken – locatie Almere volgt