Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VPRO Tegenlicht meet-up Almere: Waterlanders

20 november 2019 20:00 - 21:30

Gratis

De zeespiegel stijgt en de bodem zakt. Dijken alleen, waterschappen en een Deltaplan  zijn de komende honderd jaar misschien niet meer toereikend. Voor Almere is geanalyseerd dat als we niets doen belangrijke voorzieningen zoals het ziekenhuis, scholen e.d. in de toekomst veel moeilijker bereikbaar zijn. En hoe zit dat met ons eigen huis? Op de website www.overstroomik.nl is te zien of we droge voeten houden. Het antwoord voor Almeerders laat zich raden.

Op de tekentafels van de Nederlandse ingenieurs zien we nu extremere, en inventievere maatregelen. Hoe gaan we om met de fundamentele onzekerheid omtrent de zeespiegelstijging en welke invloed heeft het op de Nederlandse identiteit? Welke oplossingen zijn dusdanig wendbaar dat ze toepasbaar zijn op alle mogelijke scenario’s?

Harold van Waveren uit Lelystad is strategisch adviseur en topspecialist waterveiligheid bij Rijkswaterstaat.

Dijkgraaf Hetty Klavers is bestuurder van het Waterschap Zuiderzeeland en daarmee een van de hoofdrolspelers als het gaat om de Flevolandse waterveiligheid, -kwaliteit en -beheer.

Zij nemen ons aan de hand bij de vraag hoe we hiermee praktisch om kunnen gaan.

De uitzending van deze aflevering was op 22 september 2019. Die is via deze link te bekijken: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2019-2020/waterlanders.html

Gegevens

Datum:
20 november 2019
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Sjaak Kruis

Locatie

Nieuwe Bibliotheek Almere
Stadhuisplein 101
Almere, 1315 XC
+ Google Maps
Site:
www.denieuwebibliotheek.nl