Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VPRO Tegenlicht meet-up Lelystad: Cultuurbarbaren

12 oktober 2016 20:00 - 22:00

Gratis

“Cultuurbarbaren”. Onder die titel organiseert de Stadmakerij op woensdag 12 oktober om 20.00u in de FlevoMeer Bibliotheek de volgende VPRO Tegenlicht meet-up. In de televisie-uitzending met deze titel van zondag 9 oktober gaat het over het engagement van kunstenaars met de werkelijkheid om ons heen. de titel is ontleend aan Alessandro Baricco’s essay “De barbaren”, waarin hij een nieuw cultuuroptimisme ontwaart. Aan de hand van fragmenten uit die uitzending vertaalt de Stadmakerij dat naar de Lelystadse werkelijkheid.

“Kunst en cultuur spelen een belangrijke rol om de levendigheid in de stad te vergroten” is een van de credo’s in de plannen om het Lelystadse stadshart vitaler te maken. Maar waar hebben we het dan over? Kunst als behangetje om onze gezamenlijke huiskamer wat op te fleuren? Cultuur als louter ontsnapping uit het georganiseerde dagelijkse bestaan? Of hebben kunst en cultuur (ook) een andere betekenis? Is niet opvallend dat een voorstelling als “De verleiders” in de Agora heel goed bezocht wordt? En leer je wat over samenwerken als je in een bandje muziek gaat maken? Mag kunst ook ongemakkelijk zijn, of storend. Of vinden we dan opeens die levendigheid van de stad van mindere betekenis?

Dit soort vragen kan zo maar in de meet-up aan de orde komen. Daarbij zijn gasten uitgenodigd die een mooie, deskundige aanzet kunnen geven voor het gesprek. Vertegenwoordigers van de Kubus en de Agora zijn daartoe gevraagd, maar ook enkele lokale culturele ondernemers. En natuurlijk is iedere betrokken Lelystedeling, kunstenaar, kunstminnaar, of culturele analfabeet, professional, bestuurder of inwoner, van harte uitgenodigd om er bij te zijn.

postertjecultuurbarbaren-page-001Hier al vast de promo van de uitzending.

 

Gegevens

Datum:
12 oktober 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Rianne Pattipeilohij

Locatie

FlevoMeer Bibliotheken – locatie Almere volgt