Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VPRO Tegenlicht meet-up Lelystad: All in the game

19 april 2017 20:00 - 22:00

Gratis

Over de uitzending (zo. 16 april, ca. 21.00u, NPO2):

De game Horizon Zero Dawn oogst sinds de wereldwijde release begin maart alom lovende kritieken. Het spel, waarvan inmiddels 2,6 miljoen exemplaren zijn verkocht, werd ontwikkeld door het enige mondiaal opererende gamebedrijf in Nederland: Guerilla Games. Hoe is dit populaire exportproduct tot stand gekomen? Wat is er voor nodig om een nieuwe wereld te scheppen uit het niets? En wat is de aantrekkingskracht van deze virtuele wereld?

Horizon Zero Dawn is een zogenaamde ‘open wereld game’ en geeft spelers de mogelijkheid om een zeer gedetailleerde, toekomstige wereld te verkennen vanuit het perspectief van het roodharige meisje Aloy. Voor de aflevering All in the game kreeg VPRO Tegenlicht unieke toegang en volgde het team van Guerilla Games achter de schermen.

Gamen is het populairste tijdverdrijf van de 21ste eeuw. In Nederland speelt inmiddels zo’n driekwart van de bevolking computergames. Wereldwijd bedraagt de omzet van de game-industrie al 100 miljard per jaar, veel meer dan speelfilms en televisie.

 Over de Lelystadse meet-up:

In deze meet-up brengt de Stadmakerij gamers, gamemakers en mensen die met verbazing naar deze verslavende virtuele activiteit kijken met elkaar in contact. We vragen gamers en gamemakers hun favoriete spel mee te nemen. Natuurlijk mag dat Horizon Zero Dawn zijn, het spel dat centraal staat in de Tegenlicht – uitzending. Maar misschien hebben onze gamers wel heel andere favoriete games. We vragen hen de bezoekers “hun” game via het grote scherm te tonen. Ze kunnen niet-gamers uitdagen het uit te proberen. Terwijl de avond vordert proberen we er achter te komen:

  • Wat is de aantrekkingskracht van de wereld achter het scherm?
  • Hoe verhoudt onze echte identiteit zich tot onze virtuele?
  • En kan de echte wereld straks nog op tegen de verleiding van games?

Kortom: een praktische avond, die ons in de virtuele wereld brengt, waardoor we er misschien met z’n allen wat meer van gaan begrijpen.

 

 

Gegevens

Datum:
19 april 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Rianne Pattipeilohij

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps