Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VPRO Tegenlicht meet-up: Vleeskwekers

13 december 2018 19:30 - 21:30

Gratis

Vlees uit opgekweekte stamcellen: goed voor het milieu of slecht voor de mens?

De publieke belangstelling voor kweekvlees is in Nederland groot, maar de mogelijkheid om het ook in Nederland op de markt te brengen blijkt vooralsnog zeer ingewikkeld. Missen we de boot?

Jaarlijks worden zeker 50 miljard dieren geslacht om aan ons verlangen naar vlees te voldoen. Bijna een vijfde van de CO2-uitstoot op aarde is afkomstig uit die veeteelt. Het blijkt uiterst lastig om minder vlees te gaan eten: veel mensen vinden vlees gewoon lekker en de mondiale vraag ernaar neemt nog steeds toe. Dat was voor ondernemer en kweekvleespionier Willem van Eelen de reden om ‘in vitro vlees’ te bedenken. Na zijn overlijden kreeg dochter Ira vorig jaar een telefoontje uit Silicon Valley. CEO Josh Tetrick van het jonge bedrijf Just nodigde haar uit om kweekvlees te komen eten in de keuken van hun laboratorium in San Francisco. Het bedrijf kocht de patenten van haar vader en staat nu in de startblokken om daadwerkelijk kweekvlees te gaan produceren en verkopen.

Op donderdag 13 december praten we aan de hand van de uitzending van Tegenlicht en plaatselijke kenners over de mogelijkheden van kweekvlees en welke initiatieven er in Dronten ontwikkeld kunnen worden.

een bijeenkomst in opdracht van en samenwerking met de Fair Trade Werkgroep Dronten.

Gegevens

Datum:
13 december 2018
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Marina de Groot
E-mail:
info@Stadmakerij.nl
Site:
www.Stadmakerij.nl

Locatie

FlevoMeer Bibliotheek Dronten
De Rede 80
Dronten, 8251 EX
+ Google Maps
Site:
www.flevomeerbibliotheek.nl