Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vrijwilligersbijeenkomst opvang vluchtelingen

16 december 2015 19:30 - 21:30

Gratis

In vervolg op de VPRO Tegenlicht meet-up “Gimme Shelter” ontstond een burgerinitiatief van vrijwilligers om de vluchtelingen in de COA – noodopvang bij te staan om zich welkom te weten en hun weg te vinden in de Lelystadse samenleving. Naast Rode Kruis en Leger des Heils zijn verder ook de kerken en moskeeën actief betrokken en staan ook uit die kring veel vrijwilligers in de startblokken om zich te gaan inzetten. Om alles in goede banen te leiden is er inmiddels een regiegroep ontstaan, onder voorzitterschap van St. Welzijn, waarin de partners hun mogelijkheden en activiteiten afstemmen.

Op 7 december j.l. zijn de eerste vluchtelingen gearriveerd in het gebouw van het voormalige OM aan de Schepenen. Hoog tijd dus om de vrijwilligers die zich gemeld hebben  bijeen te roepen om hen bij te praten over de stand van zaken en afspraken te maken over het vervolg, met name gericht op de matching tussen de behoefte van vluchtelingen en het aanbod van de vrijwilligers. Vertegenwoordigers van COA en Stichting Welzijn zullen er zijn om de vrijwilligers vanuit hun expertise bij te praten. En ook de vluchtelingen zelf zijn natuurlijk uitgenodigd.PostertjeCOA1PostertjeCOA2

De Stadmakerij faciliteert deze bijeenkomst, die georganiseerd wordt door burgerinitiatief Lelystad, IVO, kerken en moskeeën. Uiteraard kunnen nieuwe vrijwilligers zich nog steeds melden via helpen@stadmakerij.nl . ook zij zijn van harte uitgenodigd.

Gegevens

Datum:
16 december 2015
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

BIL, kerken en moskeeën
E-mail:
info@stadmakerij.nl
Site:
www.stadmakerij.nl

Locatie

FlevoMeer Bibliotheken – locatie Almere volgt