Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wat betekent de Wet Maatschappelijke Ondersteuning voor cliënten met psychische problemen

3 oktober 2016 20:00 - 22:00

Gratis

thuiszorgTonny Koster en Ruud Schaap van Stip Lelystad (Steun- en Informatiepunt Geestelijke Gezondheidszorg) gaan met u in gesprek over de gevolgen die de invoering van deze wet heeft voor clienten met psychische problemen. Daarbij kiezen zij het perspectief van de client die voor onder-steuning aanklopt en de rol van de wijkteams.

Op maandagavond 3 oktober 2016 organiseren we al weer de tweede editie van de Lelystad Academie van dit seizoen. Deze avond staat in het teken van de gevolgen van de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en bezuinigingen op GGz. De avond wordt gepresenteerd door Stip en Kwintes Lelystad.

Coördinator Tonny Koster en Ruud Schaap van Stip Lelystad geven een korte inleiding over de veranderingen die het gevolg zijn van de invoering van de WMO en wat de specifieke gevolgen zijn. Bijvoorbeeld dat er geen dagbesteding en weinig begeleiding kan worden aangeboden. Dit alles met consequenties voor cliënt zelf (een mogelijk zwerfbestaan), de mantelzorg en hogere maatschappelijke kosten tot gevolg.

Kwintes wordt benaderd met de vraag of iemand iets kan vertellen over de rol van de wijkteams en hun ervaringen met mensen met psychische problemen die de gevolgen van de veranderingen aan den lijve ervaren.

Tonny en Ruud hebben ook een client bereid gevonden om haar eigen ervaringsverhaal te vertellen. Waarna ze aan de hand van een aantal stellingen en vragen tot een open gesprek willen komen met de aanwezige belangstellenden.

Meer weten over het werk van deze organisaties?

Kijk dan op ter orientatie op:

stip_logo_schaduwlogo-kwintes-groot

 

 

 

Gegevens

Datum:
3 oktober 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Roelof Rauws
E-mail:
info@stadmakerij.nl
Site:
www.stadmakerij.nl

Locatie

FlevoMeer Bibliotheken – locatie Almere volgt