Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zelfdoding, een taboe of bespreekbaar maken?

18 juni 2018 20:00 - 22:00

Gratis

Mag en durf je over zelfdoding te praten?

Op 18 juni organiseert de Stadmakerij in samenwerking met het Steun en informatiepunt (STIP) GGz een avond waarop wij over dit thema met belangstellenden in gesprek gaan. Coördinator STIP GGz Almere Tonny Koster en Ruud Schaap zijn deze avond met vertegenwoordigers van politie, de telefonische hulpdienst, ervaringsdeskundigen en hulpverleners aanwezig om met u over dit onderwerp in gesprek te gaan.

Elk jaar zijn er ongeveer 1850 mensen die zelf hun leven beëindigen. Maar ondanks alle openheid van deze tijd hangt er nog altijd een taboe rond zelfdoding. We weten niet goed hoe er mee om te gaan. Vaak staat degene met gedachten over zelfdoding alleen met haar of zijn gevoelens. Terwijl juist de erkenning voor deze gevoelens van belang is. Ze willen af van de depressieve gevoelens en de pijn die ze ervaren en kiezen al dan niet weloverwogen voor de dood.

Nabestaanden ervaren terughoudendheid in de omgeving en krijgen daardoor vaak minder steun dan bij een andere manier van overlijden. Zij moeten verder met het gemis en vooral de vraag: waarom? Voor hen geldt er vaak ook een taboe om over hun rouwproces en de vele vragen waarmee ze achterblijven te praten. Hoe praat je erover, ben je er open over of verzwijg je de ware toedracht?

De aanwezige hulpverleners hebben op verschillende manieren met zelfdoding of een hulpvraag op dat gebied te maken. Er wordt op een laagdrempelige manier met elkaar gesproken over de dingen die u rond dit onderwerp bezighouden.

De voorlichtingsavond houden we in het kader van onze programmalijn ‘De Lelystad-academie’. De inloop start vanaf 19:40 uur. De ingang tot de FlevoMeer bibliotheek sluit om 20:10 uur omdat de bibliotheek op de maandagavond niet voor uitlening geopend is.

Gegevens

Datum:
18 juni 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Roelof Rauws
E-mail:
info@stadmakerij.nl
Site:
www.stadmakerij.nl

Locatie

Flevomeer Bibliotheek Lelystad
De Promesse 4
Lelystad, 8232 VX Nederland
+ Google Maps