100×100 actie: steun de Stadmakers/Seniorenpagina

geplaatst in: Nieuws | 0

Al weer ruim twee jaar maken we met een groot aantal organisaties elke twee weken de Stadmakerspagina in de Flevopost. Aan kopij is er nooit gebrek. De kwaliteit is hoog. We ontvangen veel enthousiaste reacties. De Stadmakerspagina, inmiddels Stadmakers/Seniorenpagina is een unieke vaste waarde geworden in de Lelystadse editie van de Flevopost.

Waar is zo’n pagina nou voor nodig?

Dit initiatief is vooral de moeite waard omdat het:

  • een groot aantal maatschappelijke initiatieven in de samenleving verbindt;
  • op een eenvoudige manier zichtbaar maakt wat er gaande is in de stad;
  • mensen die minder hebben met de digitale wereld informeert;
  • redactionele ruimte biedt aan initiatieven die anders niet beschikbaar is.

Natuurlijk willen we de pagina ook graag verder ontwikkelen. En als het even kan aanvullen met een digitale omgeving. 

Hoe betalen we dat?

Allereerst door veel vrijwilligerswerk: de redactie, de opmaak, het schrijven gebeurt allemaal vrijwel gratis. De deelnemende organisaties betalen een bijdrage per publicatie. Maar dat is niet voldoende om de kosten te dekken. We willen de drempel om mee te doen zo laag mogelijk houden. De afgelopen periode ontvingen we eenmalige bijdragen van Het Groene Sluisfonds, de Rabobank en Lelykracht. Zo konden we de pagina ontwikkelen tot waar we nu staan. Daar zijn we hen dankbaar voor, maar dat houdt een keer op. En als we de kosten niet gedekt krijgen moeten we stoppen. Ondanks dat het misschien inmiddels wel de meest gelezen pagina is in de Flevopost. Ondanks de prima medewerking van de Flevopost. Dat willen we niet.

100 x €100 per jaar is al genoeg!

Graag willen we u vragen ons daarbij te helpen. We zijn op zoek naar 100 mensen die jaarlijks €100,- als gift willen doneren. De Stadmakerij heeft de ANBI – status, dus uw gift is aftrekbaar. Daarmee is er voldoende zekerheid om door te gaan.[1] Dat kan als volgt:

  • Maak €100,- over op rekening nr. NL71 TRIO 0391 0439 78 t.n.v. St. Stadmakerij onder vermelding van “gift Stadmakers/Seniorenpagina”;
  • geef uw bank opdracht om dat jaarlijks, tot wederopzegging te herhalen;
  • wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, daar over mee praten of mee doen, stuur dan een mailtje naar flevopost@stadmakerij.nl.

Met vriendelijke groet,

Deelnemers en Redactie Stadmakers/Seniorenpagina .


[1]Uiteraard zijn we ook blij met andere bedragen, of uw inhoudelijke betrokkenheid of inzet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *