De nieuwe vervlechting van landbouw en landschap

geplaatst in: Nieuws | 0

Een collage van een boeiende zondagmiddag bij wijngaard El Placer. Het was een mooi gesprek over Agroforestry, insecten, landschap en vertrouwen op ecologische processen voor een robuust systeem.

Stad van nieuwe natuur, nieuwe landbouw en nieuwe landschappen. Dat is de kracht van Lelystad. Bos en landbouw, slim gecombineerd, is goed voor beiden. En projecten voor insecten- en bijenvriendelijker landschappen zorgen voor vrolijke diversiteit in onze omgeving. Zo worden stad en land aantrekkelijk. Zo krijgen ze (nog) meer betekenis. Kom inspiratie op doen en ontdek hoe leuk vernieuwing kan zijn

Natuur, landschap en landbouw vloeien logischer dan ooit in elkaar over. Wijnboer Johan Rippen en Fogelina Cuperus (agro-ecoloog en onderzoeker duurzame teeltmethoden bij de WUR) weten er alles van. Hoe dat weer samen hangt met insecten, wilde bijen en agrarisch natuurbeheer vertelt Margriet Brouwer (projectleider bij Landschapsbeheer Flevoland). Zo wordt de omgeving van onze stad aantrekkelijker, ook voor recreatieve bezoekers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *