Donaties vanaf nu welkom

geplaatst in: Nieuws | 0
_DSC6313k
Droog, tijdens Generatieproeverij

In september startten we geholpen door MBO – studenten tijdens Lelystart met interviews over waar je wat Lelystad betreft trots op bent en wat voor verbetering vatbaar is. Het leverde niet alleen verrassende beelden van volwassenen in een ballenbak op, maar ook ideeën waar we verder op door zullen gaan. De afgelopen maanden organiseerden we boeiende gesprekken in VPRO – Tegenlicht meet-ups. Over Griekenland, TTIP en de Klimaatzaak (samen met Duurzaam in Lelystad) bijvoorbeeld. Bijzonder was de bijeenkomst “Gimme Shelter”, waar zo’n 80 mensen in de startblokken bleken te staan om binnenkort in Lelystad te huisvesten vluchtelingen op weg te helpen naar een eigen plek in onze samenleving. Daar kwam inmiddels een Burgerinitiatief uit voort. In de Generatieproeverij spraken ouderen en jongeren al etend, gestimuleerd door prachtige scenes van Theatergroep Droog. Direct na de aanslagen in (o.a.) Parijs konden we met zo’n 45 mensen bijeen komen om elkaar te zien, indrukken uit te wisselen en vast te stellen dat ontmoetingen dwars door religieuze, maatschappelijke en sociale verbanden hard nodig zijn om elkaar vast te houden.

Een boeiend begin, zo kregen we van velen te horen. “Maar ik mis een rekeningnummer, zodat ik er aan kan bijdragen dat dit door kan gaan,” hoorden we (gelukkig) ook. Welnu: daar is inmiddels in voorzien. De bankrekening is geopend. Dus wie wil en dat kan mag doneren. Dat rekeningnummer is:

NL71 TRIO 0391 0439 78 , tnv. Stichting Stadmakerij Lelystad

Vrijwillige bijdragen vormen een belangrijke bron van inkomsten om het werk van de Stadmakerij (blijvend) te kunnen bekostigen. Donateurs worden (via de mail) op de hoogte gehouden van de activiteiten van de Stadmakerij. We nodigen hen daarnaast in ieder geval een maal per jaar uit om in een aparte bijeenkomst met ons te spreken over thema’s en programma voor de komende tijd. En natuurlijk zijn we graag bereid hun programma-ideeën met hen samen in te vullen. En omdat donateurs van nature Stadmakers zijn krijgen ze de eerst volgende keer dat we elkaar treffen natuurlijk de fel begeerde Stadmakerij-button. De eersten zijn inmiddels uitgereikt!

Natuurlijk hebben we bij de belastingdienst de ANBI – status als culturele instelling aangevraagd. Giften zijn dus naar verwachting ook al in 2015 aftrekbaar van de belasting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *