Foto-impressie van een opening

geplaatst in: Nieuws | 1

Fotograaf Xander Haenen opende op 25 februari j.l. skatend de fototentoonstelling voorBEELDig meedoen. Hij werd daartoe letterlijk aangezet door zijn collega’s Karin van Aalten – Tomberg en Wierd Massink.

Met ‘voorBEELDig meedoen’, tonen zij in de FlevoMeer bibliotheek verschillende vormen van burgerparticipatie. Het was een druk bezochte opening. In korte interviews legden de fotografen de motivatie uit voor hun keuze. In een hecht buurtje in de Zoom wonen zeer verschillende mensen, die toch van alles met elkaar samen doen. Wierd Massink bracht dat in haarscherpe, sfeervolle zwart – wit – foto’s in beeld. Karin van Aalten Tomberg voelde zich zeer welkom in buurthuis De Dukdalf en verbaasde zich over de veelheid en diversiteit van de activiteiten daar: veelkleurig als het leven zelf. Op de skateramp tegenover het MC Zuiderzee verrichten ervaren skaters halsbrekende toeren, maar begeleiden zij ook jongeren die nog maar net beginnen. Een ware microkosmos. En zo veel beweging vraagt ook om een filmpje. Xander Haenen integreerde heeft het zijn grafity-panelen.

En er was een verrassingsoptreden van stadsdichter Gerard Beense. Een van de geschreven motivaties was zo dichterlijk dat hij het niet kon laten die passend voor te dragen.

Bij een hapje en een drankje was er vervolgens volop gelegenheid om de tentoonstelling goed te bekijken en de fotografen over hun werk te spreken. De foto’s hangen tot eind april in de FlevoMeer bibliotheek. Het is een initiatief van de Stadmakerij en wordt financieel gesteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer informatie over de tentoonstelling en komende bijeenkomsten vindt u hier.

DSC03346
foto: Stadmakerij
DSC03353
foto: Stadmakerij
Wml Voor BEELDig flp1
foto: fotobureau Tiernego
Wml Voor BEELDig flp3
foto: fotobureau Tiernego
Wml Voor BEELDig flp4
foto: fotobureau Tiernego
Wml Voor BEELDig flp8
foto: fotobureau Tiernego
Wml Voor BEELDig flp5
foto: fotobureau Tiernego
Wml Voor BEELDig flp6
foto: fotobureau Tiernego

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC03362
foto: Stadmakerij
DSC03378
foto: Stadmakerij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *