Generaties proeven tijdens geslaagd buurtfeest

geplaatst in: Nieuws | 0

door: Jakob Stolk

 

GenproevAtol5
foto’s: Stadmakerij

Zondag 10 juli, de dag van de EK-finale, was er een bijzonder buurtfeest in de Atolwijk met fantastische ingrediënten: Zo was er een voetbaltoernooi georganiseerd door Chendley van Welzijn Lelystad. Daarbij was er een Generatieproeverij vanuit de Stadmakerij met heerlijk eten van Sociaal restaurant ‘Aan Tafel’ en toneel van theatergroep Droog. Dit zorgde voor een bijzondere mix van generaties en culturen.

Het speelse diner bracht jong en oud met elkaar in gesprek en samen gingen zij op zoek naar hoe zij van waarde voor elkaar kunnen zijn in deze samenleving en concreter: in deze wijk. Ze kwamen te spreken over jongeren die respect hebben voor ouderen en ouderen die geïnteresseerd zijn in jongeren. Bij de vraag: wat waardeer je in een oudere? Was de reactie: kennis, want daarmee kom ik verder!

GenproevAtol6Na dit feest gingen de jongeren nog even door in het jeugdhonk van de Ontmoetingskerk, waar jongerenwerkers Jakob Stolk van de kerk en Remko Groen van Stichting Meeting Point hen welkom heetten om de finale Portugal – Frankrijk te kijken met elkaar.

Dit buurtfeest is een initiatief van de Protestantse Gemeente Lelystad, de Stadmakerij Lelystad en Welzijn Lelystad.

De Generatieproeverij is een initiatief van Jakob Stolk (32) en Bert Kisjes (75), zij zijn druk bezig met een crowdfundcampagne om de Generatieproeverij steviger neer te zetten. Wilt u hen steunen en daarvoor een leuke beloning in de wacht slepen? Doneer dan op www.geloofinjeproject.nl

Zou u ook een generatieproeverij in uw wijk willen organiseren, neem dan contact op met de Stadmakerij .

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *