Inspirerende verhalen van inspirerende sprekers

geplaatst in: Nieuws | 0

TEDx Veghel live op het scherm bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

door: Marijke Jansen (FlevoMeer Bibliotheek)

Op 9 juni vond TEDx Veghel plaats en dit was live te volgen voor de bezoekers van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. De bibliotheek had namelijk, in samenwerking met Stadmakerij, een groot scherm geregeld waarop de TED Talks live gestreamed werden. Voor het scherm was een knus hoekje ingericht voor bezoekers, waar ze konden zitten onder het genot van koffie of thee. Daarmee droegen FlevoMeer Bibliotheek en Stadmakerij hun steentje bij aan de missie van TED: het verspreiden van ideeën.

 Doorlopend bezoekers

Doorlopend streken geïnteresseerden neer op een stoel voor het scherm. Sommige bezoekers bleven de hele dag zitten om naar elke Talk te kijken en luisteren, terwijl anderen er even bij kwamen zitten voor een paar Talks voordat ze hun weg vervolgden. Over het algemeen hadden ze wel allemaal iets gemeen: ze waren allemaal enthousiast en hoopten dat ze de volgende keer weer zouden kunnen komen kijken.

Over TED

TED staat voor Technology, Entertainment and Design en de missie van deze organisatie is het verspreiden van ideeën. Hun slogan is ook niet voor niets Ideas worth spreading. De x betekent dat het evenement onafhankelijk georganiseerd is onder vrije licentie van TED om op lokale schaal ideeën te delen en elkaar te inspireren. FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en Stadmakerij leek het daarom een goed idee om deze Tedx Talks live te streamen in de bibliotheek, zodat deze ideeën een nog breder podium kregen dan enkel het zuiden van Nederland. Bij uitzondering werden de deuren van de bibliotheek daarom al om 9.00 uur geopend en bleven geopend tot 18.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *