‘En daar is een stevige kennisbasis voor nodig’ Met die woorden pareerde Judit Weekenborg een aantal reacties op het onlangs verschenen Eindadvies Platform Onderwijs 2032, dat volgens de leden van dit platform kennis er kennelijk niet meer toe doet.
Op maandag avond 15 februari ontving de rector van de Scholengemeenschap Lelystad ‘een zeer goed gevulde klas’ voor de eerste bijeenkomst van de Lelystad Academie in de Flevomeer-bibliotheek te Lelystad.
Nadat ze met de belangstellenden via een ‘socratisch vluggertje’ het begrip ‘Leren’ nader had gedefinieerd, nam ze het advies in hoofdlijnen door. Aan de hand van een aantal themakaarten konden de Lelystedelingen vervolgens zelf formuleren wat hun verwachtingen zijn van een toekomstbestendiig onderwijscurriculum. Afrondend werd de oogst van deze avond plenair doorgenomen en kregen de aanwezigen de mogelijkheid daar nog nader op te reageren.
De opzet van de avond werd zeer positief ontvangen. De organisatoren van deze programmalijn van de Stadmakerij nodigen daarom ook andere (Lelystadse) politici, wetenschappers, onderzoekers of vakspecialisten uit zich melden en op een van de maandelijks geplande bijeenkomsten hun kennis met de Lelystadse bevolking te delen.
Onze jeugd heeft ook zo haar idee van het onderwijs van de toekomst.
Geef een antwoord