Lagerhuisdebat scholieren voor herhaling vatbaar

geplaatst in: Nieuws | 0

“Als consument heb je veel invloed op het aanbod in de winkel”. En: “De jeugd heeft de toekomst, ook in ontwikkelingslanden”. Over deze en andere stellingen debatteerden middelbare schoolleerlingen van de SGL en Arcus op 31 mei in de Lelystadse raadszaal. De setting in de arena was die van het Lagerhuisdebat, het thema: duurzaamheid en Fair Trade.

De leerlingen gingen onder leiding van gespreksleider Nanno Kok ook in debat met leden van de Lelystadse gemeenteraad. En zij deden dat op een zeer hoog niveau, concludeerde de jury bestaande uit wethouder Elly van Wageningen, gedeputeerde Jop Fackeldey en voorzitter van de Wereldwinkel Harold van Waveren. Uiteindelijk werd de Arcus met een neuslengte verschil tot winnaar uitgeroepen van dit Lagerhuisdebat. Zij wonnen een excursie naar de Tony’s Chocolony chocoladefabriek. Tevens werden zij door de wethouder uitgenodigd om een toespraak te houden als Lelystad het certificaat als Fairtrade gemeente ontvangt. Verwacht wordt dat dat nog voor de zomervakantie gebeurt.

Na afloop concludeerden alle aanwezigen dat dit Lagerhuisdebat voor herhaling vatbaar is. Jongeren zouden bijvoorbeeld ook zo kunnen debatteren over onderwerpen die in de gemeenteraad spelen. De organisatoren van het debat (de Stadmakerij en de Wereldwinkel Lelystad), gaan daar graag mee aan de slag, samen met de gemeente Lelystad en de Lelystadse middelbare scholen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *