Lelystadse vrijwilligers geven vluchtelingen een warm welkom

geplaatst in: Nieuws | 0

DSC03181kWoensdagavond 16 december bezochten ruim 300 inwoners van Lelystad de vrijwilligersavond rondom de vluchtelingenopvang. De bijeenkomst in de bibliotheek was de eerste georganiseerde gelegenheid voor vrijwilligers en vluchtelingen om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en activiteiten af te spreken. Dan gaat het bijvoorbeeld om taalles, samen hardlopen, samen musiceren en pannenkoeken bakken met de kinderen.

Sinds ruim een week worden vluchtelingen opgevangen in de noodopvang in het voormalige OM gebouw. Een aantal van hen was ook aanwezig tijdens de avond, en ging, al dan niet via tolken, met de vrijwilligers in gesprek. Een van hen, een vrouw en schooldirecteur uit Syrië: “Mijn eerste indruk is dat Nederland een open samenleving is, waar ik graag mijn bijdrage aan wil leveren. Daarom telt voor mij nu eigenlijk maar één ding: zo snel mogelijk voldoende van de Nederlandse taal leren. Dan kan ik wat gaan doen.”

De bijeenkomst werd georganiseerd door Burgerinitiatief Lelystad, het interkerkelijk vluchtelingenoverleg en de moskeeën. Stadmakerij Lelystad en de Flevomeer Bibliotheek faciliteerden, Stichting Welzijn, het COA en het Rode Kruis verleenden hun medewerking.

Brigit Kingma van het Burgerinitiatief Lelystad over de opkomst: “Lelystad toont zich weer eens van zijn beste kant.’’ Nog dagelijks melden zich nieuwe vrijwilligers aan via het speciaal geopende e-mailadres helpen@stadmakerij.nl“.

Dit is het persbericht van het Burgerinitiatief. Omroep Flevoland maakte ook een eigen impressie van deze bijeenkomst. Die vindt u hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *